Στέλιος Πέτσας: Ο άνθρωπος που πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του Μητσοτάκη

Πόσο θα αντέξει ο Στέλιος Πέτσας ακόμη στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου; Απάντηση: μέχρι την επόμενη συνάντηση στη Βουλή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.

4930682

Από αυτή τη άποψη έπρεπε να έχει φύγει ήδη μετά το κάζο που έπαθε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός εξ  αιτίας του.

Κανείς δεν θα ξεχάσει το ύφος με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλούσε τον Τσίπρα, όταν του υπενθύμισε μια ανατριχιαστική δήλωση του πορτ παρόλ του για τις περιπολίες στο Αιγαίο. «Ορίστε καταθέστε τη τώρα… Δεν υπάρχει και είστε ψεύτης». Και στα ουράνια το χειροκρότημα από κάτω.

Δεν θα ξεχαστεί ούτε η  απάντηση  σε στυλ «ο πωλών τοις μετρητοίς» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Θα το  κάνω σε λίγες ώρες και ή θα διώξετε τον εκπρόσωπό σας ή θα ζητήσετε συγνώμη». Τον είχε που τον είχε πάρει παραμάζωμα ως εκείνη τη στιγμή τον Μητσοτάκη, τον αποτελείωσε.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται τώρα στο δίλημμα που του έθεσε ο αντίπαλός του. Πρέπει να διαχειριστεί το φιάσκο με έναν από τους δυο τρόπους που του υπέδειξε με κατανόηση ο Τσίπρας. Και επειδή να ζητήσει συγνώμη του πέφτει βαρύ, θα την πληρώσει ο Πέτσας– που τον διαβεβαίωσε επί τόπου ότι δεν έχει κάνει τέτοια δήλωση και τον έβγαλε στο κλαρί.

Η πλάκα είναι είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμενε ότι δεν την έκανε ακόμη και όταν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις την έπαιζαν στη διαπασών. Βγήκε στον  «Σκάι» -από όπου ξεπατικώθηκε και το  σχετικό  απόσπασμα από προγενέστερη εμφάνιση του- για να μιλήσει για «διαστρέβλωση. Προς τιμήν της η Σία Κοσιώνη του έδωσε όσα είπε να τα φάει.

Έτσι λήγει άδοξα η ανέμελη περίοδος ενός εκπροσώπου που βρέθηκε στο πόντιουμ κάπως παράδοξα, καθώς δεν είχε τις προδιαγραφές επικοινωνίας που απαιτεί και φάνηκε σύντομα παρότι σε γενικές γραμμές έδειχνε συμπαθής.

Παράδοξο ήταν άλλωστε και πως το 2018 ο παλιός μανδαρίνος του υπουργείου Οικονομικών με το καλό τεχνοκρατικό προφίλ -που ως τότε συμβούλευε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον τομέα του- βρέθηκε διευθυντής στο πολιτικό γραφείο του.

Όταν, επίσης με παράδοξο τρόπο, εκπαραθυρώθηκε ο Μιχ. Μπεκίρης -ο μόνος προσωπικός φίλος που είχε στην προηγουμένη Βουλή ο νέος πρόεδρος της ΝΔ- έλεγαν ότι εννοούσε να είναι διευθυντής του Μητσοτάκη, όχι της οικογένειάς του. Κουτσομπολιά.

Και άλλοι Πρωθυπουργοί έχουν παραπλανηθεί από συνεργάτες του- ο Τσίπρας ήταν μάλλον πρωταθλητής σ’ αυτό. Αλλά κανένας δεν έβαλε όλα τα λεφτά σε μια διαβεβαίωση που του ψιθύρισε κάποιος σε ζωντανή μετάδοση, όπως ο Μητσοτάκης.

Αν δεν υπήρχε και σ’ αυτό η σκανδαλώδης αποσιώπηση του κάζου από το μιντιακό σύστημα ο Πέτσας θα ήταν ήδη παρελθόν.

Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία ο Πρωθυπουργός θα χειριστεί το θέμα του κοινοβουλευτικού εξευτελισμού του μόλις ξεχαστεί εκείνη η τραγική Πέμπτη.  Με τον ίδιο πορτ παρόλ δεν μπορεί να πάει μακριά.

Αν μη τι  άλλο, γιατί ο άνθρωπος που εμπιστεύθηκε αντί να του στείλει το ίδιο βράδυ την παραίτησή του -όλοι κάνουν λάθη- προσπάθησε να βρει δεκανίκια σε κάποια ΜΜΕ και να επιβιώσει, αφήνοντας το πρόβλημα που δημιούργησε στις πλάτες του Πρωθυπουργού.

Μίλησε για «λογικό άλμα του κ. Τσίπρα που εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα» και το έκανε χειρότερο. Σα να υποδεικνύει στο αφεντικό του να εμφανιστεί με αυτό το επιχείρημα την επόμενη φορά τη Βουλή. Δεν εξέθεσε μόνο τον Μητσοτάκη. Πάει να τον αποτελειώσει…

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…