Στέλιος Κούλογλου: Πώς στήσαμε με τον Πούτιν την εισβολή στην Ουκρανία

Στον πόλεμο λάσπης από την κυβέρνηση της ΝΔ, που δέχονται καθημερινά οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σειρά πήρε σήμερα ο Στέλιος Κούλογλου

1000 6 0 1

Ο Στ. Κούλογλου κατηγορήθηκε από τη ΝΔ ότι δικαιολογεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις στη Ρωσία». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε περιπαιχτικά στη ΝΔ, καθώς η ανάλυσή του που βρέθηκε στο στόχαστρο της ΝΔ, είχε γίνει στις 23 Φεβρουαρίου, μία ημέρα δηλαδή πριν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Στέλιος Κούλογλου υπογραμμίζει ότι ο σκοπός της επίθεσης, σήμερα εναντίον του,  κρύβουν τον πανικό της ΝΔ για μια άλλη εξέλιξη την οποία έχουμε ξεκινήσει σε δύο διαφορετικές επιτροπές για το σκάνδαλο Novartis. «Ας μην πασχίζουν άδικα: η Τουλουπάκη θα καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και περιμένω με ενδιαφέρον να δω πώς η ΝΔ θα εξηγήσει τα ανεξήγητα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει με χιούμορ ο Στέλιος Κούλογλου, «ο Βλαντιμίρ με πήρε τηλέφωνο λίγες μέρες πριν την εισβολή και ζήτησε τη βοήθεια μου. «Θα μπουκάρω μεθαύριο. Να ξεκινήσεις μια αρθρογραφία υπέρ της στρατιωτικής επιχείρησης», μου είπε σχεδόν παρακαλετά, ενώ με άφησε να καταλάβω ότι είχε στρατολογήσει και άλλον ευρωβουλευτή της Αριστεράς».

Και συνεχίζει ο ευρωβουλευτής: «Δεν γίνεται Βλάντι (έτσι τον αποκαλώ χαϊδευτικά). Υπάρχουν δημοσιογραφικά σαϊνια στην Ελλάδα, θα το καταλάβουν αμέσως. Τα Παραπολιτικά, το iefimerida, που διεκδικούν κάθε χρόνο το Πούλιτζερ. Θα το αναμεταδώσουν και άλλα. Ύστερα θα ακολουθήσει και η ΝΔ, που όταν δεν δίνει γραμμή τής δίνουν αυτά. Είναι αυτό που λέμε στα ρώσικα αλλαξοκ@@».

Υπογραμμίζει ότι θα μπορούσε να συνεχίσει την πλάκα, για την αστεία κατηγορία του εκπροσώπου της ΝΔ ότι «δικαιολογώ την ρωσική εισβολή», ωστόσο σέβεται την κρισιμότητα των στιγμών για την Ευρώπη, την τραγωδία των Ουκρανών και τους ηρωικούς Ρώσους που διαδηλώνουν κατά της εισβολής, μέσα σε ένα καθεστώς αντιδημοκρατικό και εν καιρώ πολέμου».

Τονίζει ότι οι θέσεις του είναι σαφείς, στην ευρωπαϊκή ομάδα της Αριστεράς καταδικάσαμε από χθες την εισβολή με τον πιο αποφασιστικό τρόπο και το ίδιο έκανα στη συνέντευξη μου την επομένη της εισβολής στο Κόκκινο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Κώστας Αρβανίτης είχε καλέσει τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, «να σταματήσει τις ασκήσεις γκαιμπελισμού την πιο δύσκολη ώρα για την Ευρώπη» για την κατάπτυστη διαστρέβλωση δηλώσεων του. 

Αναλυτικά η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου:

 

«Ο Βλαντιμίρ με πήρε τηλέφωνο λίγες μέρες πριν την εισβολή και ζήτησε τη βοήθεια μου. «Θα μπουκάρω μεθαύριο. Να ξεκινήσεις μια αρθρογραφία υπέρ της στρατιωτικής επιχείρησης», μου είπε σχεδόν παρακαλετά, ενώ με άφησε να καταλάβω ότι είχε στρατολογήσει και άλλον ευρωβουλευτή της Αριστεράς.

«Δεν γίνεται Βλάντι (έτσι τον αποκαλώ χαϊδευτικά). Υπάρχουν δημοσιογραφικά σαϊνια στην Ελλάδα, θα το καταλάβουν αμέσως. Τα Παραπολιτικά, το iefimerida, που διεκδικούν κάθε χρόνο το Πούλιτζερ. Θα το αναμεταδώσουν και άλλα. Ύστερα θα ακολουθήσει και η ΝΔ, που όταν δεν δίνει γραμμή τής δίνουν αυτά. Είναι αυτό που λέμε στα ρώσικα αλλαξοκ@@».

«Τώρα ήρθε η στιγμή να αποδείξεις την αφοσίωση σου στη μεγάλη μας πατρίδα», είπε ο Ρώσος ηγέτης, ενώ τη φωνή του διέκοπταν αναφιλητά.

Θα μπορούσα να συνεχίσω με την πλάκα, για την αστεία κατηγορία του εκπροσώπου της ΝΔ ότι «δικαιολογώ την ρωσική εισβολή», για αναλύσεις που είχα κάνει ακόμη και οκτώ ώρες πριν. Αλλά σέβομαι την κρισιμότητα των στιγμών για την Ευρώπη, την τραγωδία των Ουκρανών και τους ηρωικούς Ρώσους που διαδηλώνουν κατά της εισβολής, μέσα σε ένα καθεστώς αντιδημοκρατικό και εν καιρώ πολέμου.

Οι θέσεις μου είναι σαφείς. Στην ευρωπαϊκή ομάδα της Αριστεράς καταδικάσαμε από χθες την εισβολή με τον πιο αποφασιστικό τρόπο και το ίδιο έκανα στη συνέντευξη μου την επομένη της εισβολής στο Κόκκινο. (Αποσπάσματα στη συνέχεια)

Αλλά ο σκοπός της επίθεσης, σήμερα εναντίον μου και χθες κατά του Κώστα Αρβανίτη με παρόμοιες αστειότητες, κρύβουν τον πανικό της ΝΔ για μια άλλη εξέλιξη την οποία έχουμε ξεκινήσει σε δύο διαφορετικές επιτροπές για το σκάνδαλο Novartis. Ας μην πασχίζουν άδικα: η Τουλουπάκη θα καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και περιμένω με ενδιαφέρον να δω πώς η ΝΔ θα εξηγήσει τα ανεξήγητα:

-γιατί κατάργησε τον θεσμό για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

-γιατί διώκει την εισαγγελέα της διαφθοράς που ερευνούσε ένα μεγάλο σκάνδαλο, για το οποίο η ελβετική εταιρεία έχει πληρώσει τεράστια ποσά (όχι στην Ελλάδα), παραδεχόμενη ότι «δωροδοκούσε κυβερνητικό αξιωματούχο». Στην Ελλάδα.

Αυτά ερευνούσε η Τουλουπάκη πριν την καταργήσουν. Και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την «ομίχλη του πολέμου» στη δύστυχη Ουκρανία.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη στο Κόκκινο:

-«Μέχρι στιγμή, βλέπαμε έναν Πούτιν να αντιμετωπίζει τις διεθνείς εξελίξεις ως ψυχρός σκακιστής. Τώρα τον βλέπουμε να παίζει πυγμαχία. Το ψύχραιμο προφίλ έχει δώσει τη θέση του σε ένα παραλήρημα με ιστορικές ανακρίβειες και απειλές πυρηνικού πολέμου. Ιδίως σε μη δημοκρατικούς ηγέτες, είναι σύνηθες κάποια στιγμή να χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα. Στις κινήσεις του Πούτιν διακρίνεται πλέον αυτή η ύβρις, η αλαζονεία».
-«Η ρωσική εισβολή είναι απαράδεκτη, παραβιάζει χονδροειδώς τη διεθνή νομιμότητα, είναι κοσμοϊστορικής σημασίας, γιατί αλλάζει τα δεδομένα. Υπήρχαν ξένες εισβολές τα τελευταία χρόνια, όπως στο Ιράκ το 2003, αλλά για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος».
-«Η ίδια η επίθεση ανοίγει μέτωπα για τον Πούτιν τόσο διεθνώς όσο και εσωτερικά. Ισχυροί οικονομικοί παράγοντες στην Ρωσία θα πληγούν από τις κυρώσεις. Υπάρχει επίσης σημαντική αντίδραση της κοινωνίας, που είναι διχασμένη. Οργανώθηκαν και αντιπολεμικές διαμαρτυρίες, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο σε μια χώρα με αντιδημοκρατικό καθεστώς και εν καιρώ πολέμου».

​ 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…