Στέλεχος του ΕΟΔΥ επιτέθηκε στην Αθηνά Λινού – Τον καλεί σε υπηρεσιακό έλεγχο ο οργανισμός

Η απαράδεκτη επίθεση στην καθηγήτρια και το «άδειασμα» από τον ΕΟΔΥ

4282092 1

Ο διευθυντής  Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρος Σαπουνάς, επιτέθηκε εναντίον της καθηγήτριας Επιδημιολογίας, Αθηνάς Λινού σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις της για τα ΜΜΜ.

Η Αθηνά Λινού δήλωσε πως η χώρα θα μπορούσε να είχε γλιτώσει 3.000 νεκρούς εάν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτή την τοποθέτηση προσπάθησε να απαξιώσει με απαράδεκτο τρόπο ο Σπύρος Σαπουνάς.

Σε ανάρτησή του το στέλεχος του ΕΟΔΥ ισχυρίστηκε ότι η Αθηνά ΛΙνού δεν είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και χαρακτήρισε τις δηλώσεις της για τα μέσα μεταφοράς ως «αναπόδεικτη σαχλαμάρα επικοινωνιακού τύπου και όχι επιστημονική πραγματικότητα».

Την παρέμβαση του ΕΟΔΥ ωστόσο προκάλεσε η διαδικτυακή επίθεση του Σ. Σαπουνά που τον καλεί σε υπηρεσιακό έλεγχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Με αφορμή φερόμενη ανάρτηση του Διευθυντή Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ στις 09.11.2021 σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης και την «κριτική» που φέρεται να άσκησε ο τελευταίος σε άλλη συνάδελφο επιστήμονα, επισημαίνονται τα εξής:

»Μεταξύ των σκοπών του ΕΟΔΥ συγκαταλέγονται η ενημέρωση του κοινού για την προφύλαξη από τα λοιμώδη νοσήματα, η παροχή υπηρεσιών που συμβάλλουν στην προστασία και βελτίωση της υγείας, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών από μεταδοτικά νοσήματα, μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των κινδύνων, αναφοράς και κατάθεσης επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων και μέτρων παρέμβασης.

»Δεδομένου ότι ο Φορέας εκπροσωπείται ρητά από το Διοικητικό του Συμβούλιο, του οποίου Προΐσταται ο Πρόεδρος και στον οποίον – μάλιστα – υπάγεται απευθείας κατά νόμο η παραπάνω Διεύθυνση, καθίσταται αυτονόητο ότι οι προαναφερθέντες σκοποί δημοσίου συμφέροντος, εξυπηρετούνται συντονισμένα και αποκλειστικά μέσω εξουσιοδοτημένης δράσης των οργάνων του ΕΟΔΥ.

»Αντιθέτως, κάθε τυχόν, ανομιμοποίητη δημόσια παρέμβαση – ή άλλη ενέργεια – φυσικού προσώπου που σχετίζεται υπαλληλικά με τον ΕΟΔΥ, πέραν του ότι de facto χαρακτηρίζει και αφορά αποκλειστικά στον ίδιο, θα υπόκειται κατά περίπτωση και στον προβλεπόμενο υπηρεσιακό έλεγχο.

»Σε κάθε περίπτωση συμπεριφορές που δεν συνάδουν τόσο με το ρόλο ενός δημόσιου λειτουργού, όσο και με τις αρχές του Οργανισμού και της Διοίκησής του, δεν είναι ανεκτές».

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός