Newsroom

Newsroom

«Το πράγμα έληξε»… η κυβέρνηση αντί να δίνει μάχη με τον ιό, προετοιμάζει το προεκλογικό success story

Στέλεχος της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Κικίλια υιοθετεί προκλητικές, αντιεπιστημονικές απόψεις... καφενείου 

5207675

Ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρος εδώ και καιρό. Ο κορονοϊός αποτελεί εργαλείο πραγμάτωσης των φιλοδοξιών του πρωθυπουργού και η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές.

«Καλό» είναι οι εκλογές να γίνουν όσο ο Μητσοτάκης είναι στα πάνω του και φυσικά πριν ξεκινήσει η ολική κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας. Πάνω κάτω δηλαδή λίγο πριν ή λίγο μετά το καλοκαίρι.

Βέβαια για να συμβεί αυτό η κυβέρνηση πρέπει να πλασάρει ένα καλοστημένο success story στο καυτό ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας.

Και όπως αποδεικνύει ο Θάνος Τριανταφύλλου, ο ένας από τους δύο υπεύθυνους του γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας και στενός συνεργάτης του Κικίλια, η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να στηρίξει το πολυπόθητο αφήγημα της «νίκης», σε επικίνδυνες και αντιεπιστημονικές θεωρίες καφενείου.

«Όταν εμβολιαστούν οι άνω των 70 ετών, το πράγμα έληξε. Οι νέοι κολλάνε, αρρωσταίνουν, μεταδίδουν, αλλά δεν μπαίνουν στις ΜΕΘ. Το θέμα είναι να μείνει όρθιο το ΕΣΥ. Άπαξ και μείνει όρθιο το ΕΣΥ, ΔΕΝ θα υπάρχει πρόβλημα», αναφέρει σε ανάρτηση χρήστης του twitter και την οποία ανάρτηση ο Θάνος Τριανταφύλλου έσπευσε να αναπαράγει. 

Όπως λοιπόν μάθαμε από τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Υγείας – του υπουργείου δηλαδή που θεωρητικά ηγείται της μάχης με τον ιό- μόλις εμβολιαστούν οι άνω των 70, η «φάση»… έληξε.

Κάπου εκεί δηλαδή λίγο πριν το καλοκαίρι λέμε «αντίο» στον κορονοιό και ξεκινάνε τα γλέντια. Γιατί σύμφωνα με το Retweet του στελέχους της κυβέρνησης «oι νέοι κολλάνε, αρρωσταίνουν, μεταδίδουν, αλλά δεν μπαίνουν στις ΜΕΘ».

Μερικές επισημάνσεις προς τον συνεργάτη του υπουργού υγείας…

Λίγες μέρες πριν μια 16χρονη μαθήτρια από τη Θήβα έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορονοϊού.

Το τελευταίο διάστημα οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για τη σημαντική αύξηση του αριθμού των νέων που νοσηλεύονται σε εντατικές. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι στα μέσα Νοεμβρίου, λίγο πριν κορυφωθεί το δεύτερο κύμα του κορονοϊού και με τη Θεσσαλονίκη να «φλέγεται», τα δεδομένα από τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας σχετικά με τους νεαρούς ασθενείς ήταν εξαιρετικά ανησυχητικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στις 13 Νοέμβριου, στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, δεν νοσηλευόταν ούτε ένας ηλικιωμένος, αλλά 40άρηδες και 50άρηδες.

«Έχω 43 ετών ασθενή που ούτε τα μηχανήματα δεν μπορούν να του δώσουν αναπνοή» είχε δηλώσει την ίδια περίοδο ο Νίκος Καπράβελος, Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου, στον ΣΚΑΪ.

Τέλος, σύμφωνα με τη χθεσινή επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ το ποσοστό των διασωληνωμένων κάτω των 70 αυτή τη στιγμή αγγίζει σχεδόν το 30%.

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν νέα πιο σκληρά μέτρα. Ακόμα μια φορά για το πισωγύρισμα, για τον εκτροχιασμό, για τους θανάτους και τα αυξημένα κρούσματα θα φταις.. «εσύ».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…