Newsroom

Newsroom

Στελέχη του ΓΕΣ ζητούν να σταματήσουν να πηγαίνουν Έβρο και να κυνηγούν πρόσφυγες (καταγγελία)

Σύμφωνα με την καταγγελία, υπολογίζεται ότι περίπου 40 - 50 στελέχη διατάζονται να πάνε στον Έβρο για να κυνηγήσουν πρόσφυγες, ενώ αρνούνται γιατί έχουν εκδηλώσει ακόμα ψυχοσωματικά προβλήματα

5049617

Μια εξαιρετικά ανησυχητική καταγγελία δημοσιοποιείται από το δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, σύμφωνα με την οποία στελέχη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ζητούν να σταματήσουν να πηγαίνουν στον Έβρο για να κυνηγούν πρόσφυγες.

Αρκετά στελέχη φαίνεται πως δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας, ενώ ορισμένοι άλλοι σημειώνουν ότι αντιμετωπίζουν ακόμα και ψυχοσωματικά προβλήματα.

Η εν λόγω καταγγελία πέρα από το γεγονός ότι επιβεβαιώνει την κακομεταχείριση ακόμα και στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας από τους προϊστάμενους,  αποτελεί ομολογία της στάσης που τηρεί η κυβέρνηση προς τους πρόσφυγες που εντοπίζει στα σύνορα.

Ολόκληρη η καταγγελία:

Η Επιστολή Καταγγελίας που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία είναι πολύ σημαντική και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη  από όλους.

Στελέχη ζητούν από το ΓΕΣ να σταματήσουν να πηγαίνουν Έβρο να κυνηγούν πρόσφυγες.

Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στο Έβρο, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ όσο αυξάνει την συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον των λαών, τόσο ορθώνει Τείχη του Αίσχους και εντείνει τη δίωξη των προσφύγων που προκαλούν οι βρώμικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σε Συρία, Αφγανιστάν και Αφρική. 

Συνεχή δραματικά επεισόδια για τους πρόσφυγες-μετανάστες αλλά επίσης οι συνέπειες είναι αρνητικές για τα χαμηλόβαθμα στελέχη του Ελληνικού Στρατού, που στρατολογημένα από τις ζώνες της Φτώχειας, της Ανεργίας και των Οικονομικών Αδιεξόδων, διατάζονται να σταλούν σε αποστολές εκτός συνόρων, σε χώρες της Αφρικής και Μέσης Ανατολής, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα κρατικά, επιχειρηματικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα!

Αλλά επίσης να βρεθούν απέναντι στους δυστυχείς πρόσφυγες και μετανάστες.

Όλοι ξέρουν τι γίνεται στον Έβρο και τα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα, όπου τα δημοσιεύματα και κυρίως η έντονη φημολογία κάνουν λόγο για Επαναπροωθήσεις και επεισόδια βίας που έχουν ως πρωταγωνιστές τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, τους Αστυνομικούς και κυρίως τους Συνοριοφύλακες, τους ντόπιους φασίστες που δρουν ως Εθνοφύλακες ή ντυμένοι στρατιωτικά δρουν σε καθεστώς Ανομίας για να εξυπηρετήσουν  δόλια τα συμφέροντα τους!

Τα χαμηλόβαθμα στελέχη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον Έβρο.

Για δύο χρόνια τα στελέχη αυτά βουλιάζουν στις κακουχίες, τα ατελείωτα ωράρια, στην Αδιαφορία του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας που επιχειρούν να τους εξαγοράσουν με μια χούφτα ευρώ.

Όμως οικογένειες διαλύονται ή αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια.

Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα Υγείας.

Τύψεις συνειδήσεως τους βασανίζουν, τα ψυχοσωματικά προβλήματα υγείας είναι ολοένα πιο συχνά!

Στα 40-50 στελέχη υπολογίζονται αυτοί που διατάζονται να πάνε Έβρο.

Οι υπηρεσίες που αναλογούν σε όσους μένουν πίσω δεν μπορούν να καλυφθούν με τίποτε.

Τα στελέχη που πίστευσαν την προπαγάνδα περί “καριέρας στον στρατό” βρίσκονται παγιδευμένα σε μια απάνθρωπη καθημερινότητα, είτε βρίσκονται στον Έβρο είτε στην έδρα της 71ης Αεροματαφερόμενης Ταξιαρχίας.Ζητούν να σταματήσουν οι Αποστολές στον Έβρο και η εμπλοκή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο κυνήγι των προσφύγων-μεταναστών.

Κατανοούν ότι πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις,  να γίνουν μεγάλες αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική που τσακίζει τους ίδιους και τους πρόσφυγες, ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτε καθώς βρέθηκαν στη δίνη του πολέμου.

Η Επιστολή Καταγγελίας από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία θέτει ζητήματα που πρέπει να απαντήσει το Αντιπολεμικό και Αντιρατσιστικό Κίνημα.

Οι Πολεμικές Συμφωνίες που υπογράφει η ελληνική κυβέρνηση με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, οι κυβερνητικές επιλογές για την ιμπεριαλιστική αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του Πολέμου σημαίνουν τεράστιους κινδύνους και κολοσσιαίες απώλειες σε χρήμα και σε νεανικό αίμα, πρέπει να μας βρουν όλους απέναντι τους.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί στην συγκρότηση ενός Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πολεμικό τυχοδιωκτισμό, τον εθνικισμό και ρατσισμό, ενάντια στον Ευρωστρατό, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τις βάσεις.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ