Στέφανος Τζουμάκας: Παράγκα εν Ελλάδι

Παρέμβαση έκανε ο Στέφανος Τζουμάκας για τις συνεχείς και τεκμηριωμένες, καταγγελίες  για λογοκρισία στην ΕΡΤ, με τις ευλογίες... της κυβέρνησης!

mme 0 0

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση  ήθελε μια απόλυτα χειραγωγούμενη δημόσια τηλεόραση που να υπηρετεί τα συμφέροντα του Κ. Μητσοτάκη χωρίς αναστολές. Ο Στέφανος Τζουμάκας μετά από τις συνεχείς και τεκμηριωμένες, καταγγελίες  για λογοκρισία στην ΕΡΤ, με παρέμβαση του εξαπολύει δριμεία κριτική  στο επιτελικό κράτος για τις πρακτικές φίμωσης δημοσιογράφων, εξαφάνισης ειδήσεων, μεροληπτικής παρουσίασης του κυβερνητικού έργου και υποβάθμισης της αντιπολίτευσης, χαριστικών προσλήψεων, πελατειακών αυξήσεων, παραχώρησης εκπομπών σε συγγενείς και φίλους του Μεγάρου Μαξίμου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει: 
 

«Προετοιμάζουμε τη νέα απάντηση σε ένα σύστημα προκλητικό με τη καταπάτηση του Συντάγματος και των αρχών της ελευθερίας και της Δημοκρατίας. 

Στη μνήμη των  αγωνιστών  ενάντια στο πραξικόπημα της 21/ 4 /1967.Για τη υπεράσπιση αξιών και δικαιωμάτων   από σφετεριστές  των λειτουργιών του δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Αύριο  φέρνουμε στη μνήμη μας  μια   ΜΕΛΑΝΗ μέρα για την Ελλάδα και  τις δημοκρατικές αξίες. 54 χρόνια   μετά   το πραξικόπημα  της  ξενοκίνητης στρατιωτικής  χούντας του 1967 .

Εμείς γνωρίζουμε και βιώσαμε  τη λογοκρισία όταν τη χώρα την ευτέλιζαν  τα ανάκτορα , η μοναρχία ,η παλιά ΕΡΕ  και η αποστασία, πριν τη δικτατορία.

Η  λογοκρισία επί χούντας αποτελούσε  το μεγάλο τσίρκο στο κόψιμο στίχων, τραγουδιών, βιβλίων, πέραν των διώξεων , βασανιστηρίων ,στρατοδικείων και φυλακίσεων και ως αποτέλεσμα της κατάργησης βασικών   εξουσιών που απέρρεαν από το τότε Σύνταγμα. Επανήλθε  η  μεταπολιτευτική δεξιά  με λογοκρισία  στο τύπο και μέσα από την παλιά ΥΕΝΕΔ και μετά ΕΡΤ

Και  τώρα  -πέντε δεκαετίες μετά- η λογοκρισία καλά κρατεί και εδραιώνεται  ως  διαρκής καταπάτηση  δικαιωμάτων. Το καθεστώς της λογοκρισίας και των αποκλεισμών  έχει  επικρατήσει διεθνώς και χρειαζόμαστε επειγόντως μια νέα έννομη διεθνή τάξη απέναντι σε αυτό το  << νέο  όχημα>> λογοκρισίας και αποκλεισμού όπου ιδιωτικές εταιρίες ασκούν αποκλεισμούς και  καθεστωτική λογοκρισία. 

 Στη  δημοκρατική εξουσία  οι αξίες ασκούνται έμπρακτα και όχι  κατά το δοκούν  από  υποτελείς ανελεύθερων καθεστώτων .

Και τώρα η  μηχανή  του  αποκλεισμού  επιβάλλεται πλανητικά  λόγω  και των τεχνολογικών επιτευγμάτων από  πρακτικές ανθρώπων που  εξελίσσονται σε  νέα μάστιγα  κατά της ανθρωπότητας. 

Ήδη  προκαλεί  και πράττει μια <<νέα διεθνής>> του συστήματος με  αυθαιρεσίες ,  με λογοκρισία και έλεγχο στα social media.

Αποτελεί  τη συνέχιση  της  εδραίωσης  του ασύδοτου  παρασιτισμού  των  ΝΕΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ, των νέων Μοναρχιών με δημοκρατικό περιτύλιγμα τις  χειραγωγούμενες  και  ελεγχόμενες  εκλογές  -σε δεκάδες χώρες-  από τη  ΔΙΑΠΛΟΚΗ, τη τηλε δημοκρατία, τους αγορασμένους  τηλε-πολιτικούς, τους τηλε-πολίτες και τους τηλε-ψηφοφόρους  θεατές   της  ρύπανσης του δημόσιου βίου  από   δίκτυα των  ΜΜΕ  και παρασιτικών  κύκλων .

Σε  δεκάδες  χώρες   η κατάπτωση  της λειτουργίας βασικών θεσμών είναι στην ημερήσια διάταξη ,  με τη   κυριαρχία των παρασιτικών κεφαλαίων  με ληστρικές  λαφυραγωγήσεις  στις τράπεζες και στα χρηματιστήρια, δηλαδή με το υπόβαθρο εξαγοράς του  δημόσιου  λόγου και  της  επιβολής λογοκρισίας και αποκλεισμού προσώπων και εκπροσώπων που προωθούν   αντίθετες  θέσεις  και προσανατολισμούς .

Φυσικά χωρίς την εξαίρεση  των χειραγωγήσεων στο χώρο των τεχνών και των επιστημών .

Και οι Σταλινικές πρακτικές δεν παύουν να δείχνουν τους -άλλου τύπου -αποκλεισμούς θεολογικού η μη  χαρακτήρα για το «καλό του κόμματος , του λαικού κινήματος και της  προοδευτικής κυβέρνησης»

Παρασυστήματα  υποκαθιστούν  τη δημόσια ζωή  και τους συνταγματικούς θεσμούς -σε δεκάδες χώρες- υφαρπάζουν  και αξιοποιούν προσωπικά δεδομένα  και οργανώνουν  για  εκατομμύρια πολίτες πολιτικά και κοινωνικά προφίλ  ,επιβάλλουν  την αλλοτρίωση και τον έλεγχο  των εξελίξεων. 

Τώρα  εμφανίζονται  και ως   μια  καρικατούρα μιας<< νέας διεθνούς>> του συστήματος ,με λογοκρισία και έλεγχο στα social media από ιδιωτικές εταιρίες  που  εκμεταλλεύονται  το  ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο έκφρασης  και επείγει  η διεθνής  επιβολή κανόνων από τη διεθνή κοινότητα  κρατών και ηγετών που  -μέχρι τώρα  για  πρόσκαιρες επιδιώξεις-  καταδείχνουν  ότι δεν υπάρχει στη  διεθνή κοινότητα   πολιτική  θέληση   για υπεράσπιση των ελευθεριών  και της ισοτιμίας   απέναντι     σε ένα  σύστημα  που ενεργεί  ανάλογα με τις επιδιώξεις  που   επιλέγει  με  υποτελείς    και  αλλαγή βάρδιας  ,από χώρα σε χώρα. 

Καιρός να τελειώνουμε με την ασυλία τους !

 Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ακόμα εξουσιάζουν οι νικητές του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου.

Σε διακρατικό επίπεδο ,μετά την αναμέτρηση  των δύο υπερδυνάμεων  και τις ιμπεριαλιστικές  περιφερειακές επεμβάσεις, τις δικτατορίες και   τις πολεμικές εμπλοκές, οδηγούν ξανά  σε  προπαρασκευαστικές ενέργειες  με σκοπό ένα νέο γύρο ψυχρού πολέμου ιδιαίτερα ανάμεσα στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πόρων και την επιβολή πολιτικής  ισχύος .

Οι ηγεσίες- εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων- είναι υποταγμένες  ή συνδεδεμένες στα δίκτυα ενός νέου διεθνούς καθεστώτος  που επικρατεί σε δεκάδες χώρες με  παρασυστήματα αντισυνταγματικών  δραστηριοτήτων . Με δολοφονίες, με παρακολουθήσεις, με διώξεις, με αποκλεισμούς, με λογοκρισία, με ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, με  λογική  του «αποφασίζουμε  και διατάσσουμε» μια γνωστή πρακτική «ανεξίτηλης αξίας» που δεν διακατέχει μόνο τους απανταχού πραξικοπηματίες  και γελωτοποιούς, αλλά και τους κάθε φορά επιτήδειους και συμφεροντολόγους.

Παράγκα εν Ελλάδι αποτελούν  και πάλι   όχι  μόνο οι της ακροδεξιάς , άλλα και της  κυβέρνησης . Τόσο με την  ΕΡΤ  και  με τα κανάλια  του εφοπλιστικού κεφαλαίου  και της διαπλοκής, αλλά  και  με  την αγορά και χρήση  συστημάτων   και με  παροχή παράνομων και αντισυνταγματικών   μέσων στα δίκτυα  που συστηματικά  οργανώνουν, τον έλεγχο και τη χειραγώγηση ,σε κάθε μέσο κοινωνικής και πολιτικής δικτύωσης.

Ο κόσμος και στη χώρα  μας  τα γνωρίζει .Και προετοιμάζει την απάντηση και την υπεράσπιση του Συντάγματος .Και ως μια παρακαταθήκη για  τη δικαίωση του αντιδικτατορικού  αγώνα  για την ελευθερία και τη δημοκρατία» .  

 

.Υ.Γ.  Πριν λίγες μέρες η  διοίκηση  της  ΕΡΤ  επέβαλε λογοκρισία και ακύρωσε ρεπορτάζ που αφορούσε σε έρευνα  για τη   λογοκρισία .Η ΕΡΤ  έκοψε ένα θέμα  που θα παρουσίαζε τη λογοκρισία  και τους αποκλεισμούς   που ασκούν ιδιωτικές εταιρίες στα social media

 

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…