Στέφανος Τζουμάκας για την απρέπεια του Συρίγου: «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»

Στην προκλητική ομιλία του υφυπουργού Παιδείας κατά τη δεύτερη μέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, που αποκάλεσε «μύθο» και «μυθολογία» την εξέγερση του Πολυτεχνείου, απάντησε ο Στέφανος Τζουμάκας

tzoymakas

Στην απίστευτη πρόκληση στους δημοκρατικούς αγώνες του ελληνικού λαού που επιχείρησε από το βήμα της βουλής ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγο που αποκάλεσε «μύθο» και «μυθολογία» την εξέγερση του Πολυτεχνείου, απάντησε ο Στέφανος Τζουμάκας που ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάληψης της Νομικής και στη συνέχεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αναπτύσσοντας ένα προκλητικό αφήγημα ο Άγγελος Συρίγος υποστήριξε πως «το χουντικό καθεστώς δεν έπεσε λόγω της εσωτερικής αντιστάσεως. Η Χούντα κατέρρευσε το ’74 υπό το βάρος των ανομημάτων της κυρίως υπό το βάρος της Κυπριακής τραγωδίας. Το γεγονός ότι στα θεμέλια της μεταπολιτεύσεως δεν υπήρχε ένα γεγονός ανατροπής είχε τεράστια αξιακή σημασία στην ποιότητα της μεταπολιτευτικής μας ζωής. Δεν υπήρξαν ογκώδεις συγκεντρώσεις διαδηλώσεις και πορείες επί Χούντας. Υπήρχαν μεμονωμένες ενέργειες κάποιων γενναίων Ελλήνων που αντιμετωπίζονταν με βάρβαρο τρόπο από την δικτατορία. Αυτό που δεν έγινε από τον ελληνικό λαό όταν υπήρχε η Χούντα έπρεπε να αναπληρωθεί μετά. Μετά το ’74 είχαμε τις πορείες μας, τα λάβαρά μας, αντάρτικα στις ταβέρνες και μετά πηγαίναμε σπίτι μας αφού είχαμε εκπληρώσει εκ του ασφαλούς το αντιστασιακό μας καθήκον».

Ο Στέφανος Τζουμάκας απάντησε στην προκλητική τοποθέτηση του Άγγελου Συρίγου, αναφέροντας:

«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν

Είναι κουσούρι, να ασχημονούν και οι σοβαροφανείς της δεξιάς λεγεώνας. Ο Συρίγος δεν είναι ο μόνος της δεξιάς, του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας στη Χώρα. Δεν είναι ο μόνος από όσους εκφράζουν μίσος για τη κατάληψη της Νομικής και την εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το 1973.

Πάντα όταν η δεξιά περνάει σε αποδρομή εμφανίζονται ορισμένοι ακόμα και με ένδυμα τον αναθεωρητισμό της Ιστορίας Στην ουσία όμως πρόκειται για πρόσωπα και κύκλους ή απολογητές της Χούντας ή μανδαρίνους της διαπλοκής .

Όσο περισσότερη διπλοπροσωπία προβάλλουν τόσο περισσότερη χολή και φθόνο εκδηλώνουν για στους αγώνες ανθρώπων απέναντι σε κάθε βαρβαρότητα.

Από την Ιστορία που ακόμα δεν εμφανίστηκαν αναθεωρητές του συρμού ,τους ταιριάζει το «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» .

Οι Κλαζομεναί ήταν- σύμφωνα με τα Ομηρικά -περιοχή Μικράς Ασίας .

Κάποιοι από τους Κλαζομένιους, όταν έφτασαν στην Σπάρτη, με ύβρη και αλαζονεία αντιμετώπισαν τις θέσεις των εφόρων, από όπου αποφάσιζαν για τα θέματα της πολιτείας της Σπάρτης. Οι έφοροι, ζήτησαν από τον δημόσιο κήρυκα, να αναφωνήσει : «Συνηθίζεται στους Κλαζομένιους να διαπράττουν απρέπειες ».

Ο Συρίγος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο. Ποιός να του εξηγήσει ότι το Πολυτεχνείο αποτελεί ζώσα ιστορία ανατροπής μιας Χούντας. Δεν είναι αναμενόμενο να διαπράττουν απρέπειες οι διδάσκοντες. Αποτελεί θλιβερή εξαίρεση.»

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…