Την πόρτα του Αρείου Πάγου πέρασε λίγα λεπτά μετά τις 12 ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κατέθεσε τα χαρτιά που χρειαζόντουσαν για την ίδρυση του νέου του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», με τον ίδιο να συνοδεύεται από τον Σωτήρη Τσιακμάκη.
Εκεί περίμεναν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αρκετά κανάλια, στα οποία ο Κασσελάκης ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ουραγός, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Τα επόμενα 50 χρόνια πρέπει να είναι αλλιώς. Αν δεν κάνουμε την πολιτική αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξουμε αυτή την πορεία. Οι τελευταίες θέσεις στους δείκτες δεν είναι στο πεπρωμένο μας. Είναι στα χέρια μας να αλλάξουμε τη ζωή μας. Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα στην πολιτική και στην πατρίδα μας».
Αυτό αποτελεί το πρώτο επίσημο βήμα για την οργάνωση του νέου πολιτικού σχηματισμού, ενώ ακολουθούν οι ενέργειες για την πανελλαδική εξάπλωση του κόμματος, τη δημιουργία γραφείων και κυρίως τη διαμόρφωση του οργανωτικού πυρήνα, που περιλαμβάνει τα συλλογικά ηγετικά όργανα και τον καθορισμό του ιδρυτικού συνεδρίου.
Καταθέσαμε το καταστατικό του κόμματός μας στον Άρειο Πάγο. Είμαστε και επισήμως το Κίνημα Δημοκρατίας.
Το Κίνημα Δημοκρατίας είναι η Ιστορία που γράφουν οι πολλοί, όταν σπάνε τον τοίχο που τους έχτισαν οι λίγοι. pic.twitter.com/fn1I8sAevv— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) November 27, 2024
Στέφανος Κασσελάκης – Ποιος είναι ο Σωτήρης Τσιακμάκης που τον συνόδευσε
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας είχε του, εκτός από τους βουλευτές στελέχη, τον αγωνιστή του Πολυτεχνείου, Σωτήρη Τσιακμάκη.
Ο ίδιος γεννήθηκε το 1946 στην Άμπελο Καρδίτσας, όπου ολοκλήρωσε το Δημοτικό. Στη συνέχεια, φοίτησε στο Γυμνάσιο στις Σοφάδες Καρδίτσας.
Το 1964 εισήχθη στο Μαθηματικό Τμήμα του Α.Π.Θ., όπου παρακολούθησε τα μαθήματα μέχρι τον Απρίλιο του 1967, όταν επιβλήθηκε η δικτατορία στη χώρα.
Τον Μάιο του 1968 συνελήφθη για την αντιδικτατορική του δράση και, μετά από ένα χρόνο, τον Μάιο του 1969, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη από το Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.
Μετά την καταδίκη του, αποβλήθηκε επ’ αόριστον από το Πανεπιστήμιο χωρίς καμία απολογία. Το Νοέμβριο του 1972 αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας για έξι μήνες και, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, του χορηγήθηκε αμνηστία, με αποτέλεσμα να μην επιστρέψει στη φυλακή. Αμέσως μετά την αμνήστευση, κλήθηκε να υπηρετήσει στον Στρατό και απολύθηκε το Μάρτιο του 1975 με ειδικό νόμο.
Το 1976, αφού η επ’ αόριστον αποβολή του από το Πανεπιστήμιο είχε αρθεί, επανεγράφη και το Δεκέμβριο του 1976 απέκτησε το πτυχίο του Μαθηματικού. Παρά τις δυσκολίες λόγω της υγειονομικής επιτροπής, η αίτηση του για πιστοποιητικό υγείας έγινε δεκτή το 1978, και το 1982 διορίστηκε στη Θεσσαλονίκη.
Ειδήσεις σήμερα:
Νίκος Ρωμανός: Ο γυμνασιάρχης του «ξεμπροστιάζει» τον Ανδρουλάκη – «Μας ξεκαθάρισε τι θα πει ΠΑΣΟΚ»
Κόλαφος το δημοσίευμα του hellasjournal για ΑΑΔΕ και Γιώργο Πιτσιλή
Καιρός: Έρχονται παγωνιά, καταιγίδες και χιόνια – Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Αττική και Θεσσαλία