Τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη στα Χανιά την προηγούμενη εβδομάδα με θύματα τρεις νέους ανθρώπους και μία νέα κοπέλα να δίνει μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, συνάντησε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το γεγονός ότι παιδιά φτάνουν 12:00 το μεσημέρι και φεύγουν 3 και 5 τα ξημερώματα, από την εργασία τους, «μερικές φορές χωρίς ένσημα και η κοπέλα που βρίσκεται στη ΜΕΘ αυτή τη στιγμή, έφτασε στις 3 το μεσημέρι και πήρε τηλέφωνο τη μητέρα της στις 8 την επόμενη το πρωί, ότι έφευγε από τη δουλειά της. Και όλα αυτά για 80 ευρώ την ημέρα. Αυτό είναι το μεροκάματο των παιδιών που σκοτώθηκαν σε μία καρμανιόλα που είναι ο ΒΟΑΚ. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάσταση αυτή άλλο, δεν μπορεί αυτή η χώρα να είναι ανάλγητη, είτε είναι τα παιδιά στο τροχαίο, είτε ήταν τα παιδιά στα Τέμπη», είπε ο κ. Κασσελάκης.
Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες, να ξυπνήσουν και να καταλάβουν, όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι «η αποτυχία δεν είναι η μοίρα του ελληνικού λαού. Να καταλάβουμε ότι υπάρχουν ευθύνες και πολιτειακές και φυσικά από τους εργοδότες και όσους εκμεταλλεύονται τα φτωχά αυτά τα παιδιά για να μπορέσουν να βγάλουν ένα μεροκάματο. Αν ήμουν σε μία τέτοια εκδήλωση, στην οποία όπως καταλαβαίνετε ήταν και ο πρωθυπουργός, και έβλεπα μικρής ηλικίας παιδιά στο service, θα ρωτούσα πόσο χρονών είστε… 15χρονα παιδιά ήταν εκεί, κανείς δεν ρώτησε; Θα κουκουλωθεί και αυτό; Θα λοιδορηθούν οικογένειες ότι αυτά τα παιδιά πήγαν σε πανηγύρι».
Ο κ. Κασσελάκης, κάλεσε όσους έχουν γνώση από τη συγκεκριμένη υπόθεση να μιλήσουν, να είναι μάρτυρες στο πλευρό των οικογενειών αυτών των θυμάτων και συγχρόνως να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, «ούτε από υλικό που μπορεί να υπάρχει από κάμερες, ούτε φυσικά από ανθρώπους που έχουν γνώση του γεγονότος. Είναι απαράδεκτο ο Θοδωρής που σκοτώθηκε να μην μπορεί να λάβει έξοδα κηδείας από αυτό το κράτος επειδή δεν είχε αρκετά ένσημα, ως φοιτητής» είπε.
Πάμε να δούμε τι αξία έχουν οι δεσμεύσεις ενός πρωθυπουργού:
ΒΟΑΚ. Δηλαδή Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης. Όταν δημιουργήθηκε υπήρχαν 50.000 οχήματα στο νησί. Σήμερα αγγίζουν το ένα εκατομμύριο.
Στους δεκάδες νεκρούς, πριν από λίγες μέρες, προστέθηκαν 3 νέα παιδιά. 19, 20 και 15… pic.twitter.com/gJj6kapJgd— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) August 26, 2024
Ειδήσεις σήμερα:
Αναστάτωση σε πτήση της Aegean: Επέστρεψε στην Κρήτη λόγω των επιθέσεων στο Ισραήλ
Πύργος: Ξύλο σε γάμο επειδή η νύφη πάτησε το πόδι του γαμπρού
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια