Στέφανος Κασσελάκης από Έβρο: Εδώ δεν πατάει ο Μητσοτάκης

«Η Πολιτεία να φροντίσει για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες και την αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος», ανέφερε κατά την επίσκεψή στις περιοχές του Έβρου που επλήγησαν από την πυρκαγιά ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

kasselakis kamena

Επίσκεψη σε καμένες περιοχές του Έβρου πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος μίλησε για  «ανυπολόγιστη και τρομακτική η πύρινη καταστροφή», ενώ  άφησε αιχμές για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς «ακόμα τον περιμένουν οι κάτοικοι στα αποκαΐδια των συνόρων της χώρας

Παράλληλα, συνομίλησε με πυρόπληκτους της περιοχής που έχασαν τις περιουσίες τους στη φωτιά, ενώ επισκέφθηκεκαι το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συνομίλησε με τους Ρουμάνους και τους Ισπανούς πιλότους των Canadair που έδωσαν μάχη με τη φωτιά μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Στην δήλωση που έκανε μετά την περιοδεία ανέφερε: «Οι εικόνες που αντίκρισα είναι απερίγραπτες. Μιλάμε για μια απόλυτη καταστροφή, για την μεγαλύτερη πύρινη καταστροφή που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Ε.Ε. Έχω μιλήσει αυτό τον καιρό για το «ελληνικό όνειρο». Ε, λοιπόν, αυτό που έχει συμβεί στον Έβρο, είναι ο ελληνικός εφιάλτης. Πάνω από 930 χιλιάδες στρέμματα καμένα». Ακολούθως έστρεψε τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού: «17η μέρα η σημερινή, επιτέλους με ύφεση, και ακόμα περιμένουν τον κ. Μητσοτάκη οι κάτοικοι στα αποκαΐδια των συνόρων της χώρας. Με επικοινωνιακά τρικ και με ‘μεγάλα λόγια’ ούτε σβήνονται οι φωτιές, ούτε προλαμβάνονται. Η Πολιτεία οφείλει να βρεθεί έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες, να αποζημιώσει, να ξεκινήσει την αποκατάσταση και να ενισχύσει την Πολιτική Προστασία».

@skasselakis #fyp #φοργιου #fypgreece #tiktokgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis