Στεφανία Γουλιώτη: «Χαριεντίζεσαι με όλους τους καλλιτέχνες και μετά τους λες: ξέρεις κάτι, είσαι απόφοιτος Λυκείου» (video)

Εξαιρετική τοποθέτηση από την ηθοποιό σε σχέση με το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία και τις καλλιτεχνικές σπουδές.

Screenshot 9 6

Η  ηθοποιός που φέτος πρωταγωνίστησε στη σειρά Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μίλησε στην εκπομπή Uncover Stories του AtticaTV εξέφρασε την αντίθεση της με τις κυβερνητικές πρακτικές και το προεδρικό διάταγμα που έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων από τον καλλιτεχνικό κόσμο.

«Στην πραγματικότητα το μεγάλο πρόβλημα σε αυτό, πέρα από τα πρακτικά προβλήματα, όπως το ότι δεν μπορείς να κάνεις σπουδές στο εξωτερικό, είναι η ψυχολογική υποβάθμιση. Δεν μπορείς να λες ότι δίνεις κάποιες γνώσεις σε έναν άνθρωπο κι αυτό να μην αναγνωρίζεται από το κράτος και από την κοινωνία», αναφέρει η Στεφανία Γουλιώτη.

«Το πρόβλημα και ο μεγάλος θυμός είναι ότι αυτό που μας λένε επί της ουσίας είναι πως το είδος των σπουδών, το ότι εγώ διευρύνω τους ορίζοντές μου στο σώμα μου, στην ψυχή μου, στα βιβλία που διαβάζω για να μπορέσω να αποδώσω κάτι στη σκηνή, μας λέτε στο τέλος ότι είναι για τα σκουπίδια» τονίζει η ηθοποιός.

«Τον μισό καλλιτεχνικό χώρο δεν τον αφορά τα πρακτικά, γιατί έχει ήδη μία επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά είναι μία ψυχική υποβάθμιση και ως καλλιτέχνες αυτό μας ταράζει πιο πολύ όπως και το που μας τοποθετείτε κοινωνικά. Αυτό μας θυμώνει πάρα πολύ. Βλέπω ότι μας φοβάστε. Μας θυμίζετε πόση δύναμη έχουμε. Τα θέατρα είναι γεμάτα, ο κόσμος έχει ανάγκη αυτό που κάνουμε» σημειώνει αμέσως μετά η Στεφανία Γουλιώτη.

Το τελευταίο της σχόλιο αποτελεί ευθεία επίκριση στην κυβέρνηση και στα αρμόδια Υπουργεία: «Ήδη την υποτίμησες τη δουλειά μας φοβερά μέσα στην πανδημία. Μιλάμε για μουσικούς που τρώνε τη ζωή τους πάνω στα πλήκτρα, μιλάμε για κινηματογραφιστές. Μιλάμε για όλη αυτή την υποκρισία που υπάρχει στο να κάνεις πολιτιστικές πρωτεύουσες, να διοργανώνεις μεγάλα events, να πηγαίνεις στις πρεμιέρες, να σου αρέσει να χαριεντίζεσαι με όλους τους καλλιτέχνες αλλά να τους λες: ξέρεις κάτι, είσαι απόφοιτος Λυκείου».

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…