Στεφανάδης για κορονογεύμα: Kάλεσα τον πρωθυπουργό σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα

Θέση για όσα συνέβησαν το Σάββατο στην Ικαρία και το… κορονογεύμα, φωτογραφίες από το οποίο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, πήρε ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.

NewsRoom 07/02/2021 | 16:02

Όπως είπε σε δήλωσή του, κατά τη διάρκεια του γεύματος τηρήθηκαν όλα τα μέτρα και τα φαινόμενα που είδαμε ήταν εξαιτίας της επιθυμίας του απλού κόσμου να τον δει από κοντά. Τα χαρακτήρισε μάλιστα ως «έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

 

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Στεφανάδη

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου.

Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στον χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».