Newsroom

Newsroom

Στη Λήμνο ο Αλέξης Τσίπρας – Τα δώρα που του έκανε ο δήμαρχος

Στη Λήμνο, στο δημαρχείο στη Μύρινα, βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης.

5aeac6cc1dc524b23d8b4649

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό δωρίζοντας του το έμβλημα του δήμου του νησιού, που απεικονίζει τη βασίλισσα Υψιπύλη, καθώς και έναν αμφορέα φτιαγμένο από κοχύλια, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει ότι θα τον τοποθετήσει στο Μέγαρο Μαξίμου για να κοσμεί τον χώρο.

Τα εκπαιδευτικά ζητήματα του νησιού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά την έναρξη της συνάντησης, με τους τοπικούς φορείς να αναφέρουν ότι έχουν καλυφθεί τα κενά. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιώργος Πάλλης. Στη συνάντηση συμμετέχει και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και ακολούθως θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη Λέσβο μετά ο πρωθυπουργός για το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου “Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων” για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου.

18:00 Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

19:30 Κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, « Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», στο Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Κυβερνητικές πηγές θεωρούν υπερβολική και την εξέγερση του εμπορικού κόσμου με αφορμή την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και στα πέντε νησιά του Βορείου Αιγαίου από τον επόμενο μήνα. Τονίζουν πως η κυβέρνηση θέσπισε το μεταφορικό ισοδύναμο και άλλα μέτρα στήριξης της νησιωτικότητας για να ισοφαρίσει τις απώλειες από την εναρμόνιση των συντελεστών του ΦΠΑ με αυτούς στην υπόλοιπη χώρα.

Και συγχρόνως υπαινίσσονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει σημαντικές ανακοινώσεις τόσο για το προσφυγικό όσο και για την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου. “Βιάζονται να αντιδράσουν” αναφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές που υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει καίριες εξαγγελίες.

Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες στην 1η μέρα του συνεδρίου

Αναλυτικά στοιχεία για τη συμμετοχή στις εργασίες της πρώτης ημέρας του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου στο Βόρειο Αιγαίο, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου “Βόρειο Αιγαίο: Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων”.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 188 φορείς, 46 Ενώσεις και Συνεταιρισμοί, 30 ΜΜΕ, φωτορεπόρτερ και εκπρόσωποι ΜΜΕ. Συνολικά παρακολούθησαν τις εργασίες της πρώτης ημέρας περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…