Newsroom

Newsroom

Το ΣτΕ αποφάσισε: Νόμιμη η άδεια της ΕΔΕΜ – Μεγάλη νίκη για τον κόσμο της μουσικής

Πανηγυρική θεσμική δικαίωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εμβληματική μεταρρύθμιση στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που οδήγησε στη θέση της ΑΕΠΙ να δημιουργηθεί ένας αυτοδιοικούμενος οργανισμός πνευματικών δικαιωμάτων στον χώρο της μουσικής. 

«Η σπουδαία αυτή εξέλιξη πρώτα απ’ όλα ανήκει στους ίδιους τους δημιουργούς. Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα τους, ιδίως μέσα στη συνθήκη της πανδημίας και της κυβερνητικής αδιαφορίας» τονίζει η Σία Αναγνωστοπούλου.

Την είδηση έκανε γνωστή η «450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων» και ο επικεφαλής της προσπάθειας τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς που σήκωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα το φορτίο της αντιπαράθεσης με τις κινήσεις του Υπουργείου και τα νομικά προσκόμματα για την συνεταιριστική διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα η πρωτοβουλία απευθύνει ειρηνικό κάλεσμα στην Αυτοδιαχείριση προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος και να προχωρήσει η διαδικασία είσπραξης και πληρωμής των καλλιτεχνών σε μια δύσκολη συγκυρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

Το ΣτΕ αποφάσισε: Νόμιμη η άδεια της ΕΔΕΜ – Ειρηνικό κάλεσμα στην Αυτοδιαχείριση

Αγαπητοί συνάδελφοι, σήμερα το ΣΤΕ έκρινε νόμιμη την άδεια της ΕΔΕΜ.

Δεν είναι όμως ώρα για πανηγυρισμούς.

Σεβαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα την απόφαση της Αυτοδιαχείρισης να μην μιλά με την ΕΔΕΜ για ένωση μέχρι να τελειώσει ο αγώνας της  στο ΣΤΕ εναντίον της τελευταίας.

Θεωρούμε πως τώρα που -χωρίς καμιά αμφισβήτηση πια- η ΕΔΕΜ ήταν εξ αρχής ένας  απόλυτα σύννομος ΟΣΔ, η ένωση δεν πρέπει να αργήσει άλλο.

Ο ελληνικός νόμος και οι οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης περί συγχωνεύσεων και όχι οι σκληρές δικαστικές διαμάχες θα κρίνουν το καλό κοινό μας μέλλον και θα δώσουν τέλος στην άδικη ταλαιπωρία μας.

Επίσης ξαναδιατυπώνουμε ως έλληνες δημιουργοί το πάγιο αίτημά μας -και αίτημα της ΕΔΕΜ-να ξεκινήσει η κοινή είσπραξη των δύο οργανισμών από αύριο κιόλας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλιπωρούμε την αγορά και να βρισκόμαστε οι ίδιοι στην απόλυτη ανέχεια.

Ας ειρηνεύσουμε κι ας δράσουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό. Αγαπητοί συνάδελφοι της Αυτοδιαχείρισης, αγαπητή διοίκηση και αγαπητό ΔΣ, σας καλούμε και επισήμως στο τραπέζι του κοινού μέλλοντος.Ας μη συνεχιστούν οι πολυέξοδοι και μακροχρόνιοι δικαστικοί μαραθώνιοι. Το ελληνικό  τραγούδι σύσσωμο ζητάει κοινή πορεία!

 

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε; Ένα ερώτημα που απασχολεί επαναστάτες, διανοούμενους, ακτιβιστές και γενικότερα πολιτικούς δρώντες για…

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Βραζιλία, όπου διασώστες έσπευσαν…

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

Την κατηγόρησε ότι «ξηλώνει» σήμερα τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης, που φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα…