Σταυρούπολη: Χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ η αντιφασιστική συγκέντρωση

Επίθεση από δυνάμεις της αστυνομίας δέχτηκαν διαδηλωτές που συμμετείχαν στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, ενάντια στη συγκέντρωση ακροδεξιών-εθνικιστών του Ιερού Λόχου.

NewsRoom 02/10/2021 | 20:56

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Σταυρούπολη όπου πραγματοποιούν κινητοποίηση αντιεξουσιαστές. Σύμφωνα με το Thesstoday.gr,  οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, ενάντια στη συγκέντρωση ακροδεξιών-εθνικιστών του Ιερού Λόχου, δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και αστυνομικούς, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και κυνηγητό. Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.  Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει μέχρι στιγμής τρεις προσαγωγές.
 
Να σημειωθεί ότι η  περιοχή μύριζε μπαρούτι από νωρίς, ενώ επί ποδός βρισκόταν και οι Αρχές με τις περιπολίες που πραγματοποιούσαν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.