Newsroom

Newsroom

Σταύρος Ξαρχάκος: «Θέλει αρετή και τόλμη το… Τραγούδι»

Στο Ηρώδειο η μοναδική συναυλία που ετοιμάζει ο μεγάλος συνθέτης για την επέτειο των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση

SX IS 1

Μια μοναδική μουσική βραδιά θα ζήσουν όσοι βρεθούν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο όπου ο μεγάλος συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει και θα διευθύνει μια σουίτα εμπνευσμένη από 21 επίλεκτα δημοτικά τραγούδια με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα και ορχηστρικό σύνολο με τίτλο «Θέλει αρετή και τόλμη το …  τραγούδι»

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας 200 χρόνια Δημοτικό Τραγούδι με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης και μαέστρος Σταύρος Ξαρχάκος, με την πρωτοβουλία και ευγενική υποστήριξη της Lidl Ελλάς, προτείνει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δράσεων που προβάλουν τη σημασία και τη διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Πρόκειται για τρεις μουσικούς κύκλους που ο καθένας περιέχει συμβολικά 21 τραγούδια με σημείο αναφοράς την παράδοση του δημοτικού μας τραγουδιού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δυναμική της μουσικής παράδοσης σε σχέση με το σήμερα, επιβεβαιώνοντας ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών εξακολουθεί να μας αφορά και να εμπνέει τη σύγχρονη μουσική εκτέλεση και δημιουργία!

Η συναυλία του κορυφαίου εν ζωή Έλληνα συνθέτη και μαέστρου που αποτελεί στην ουσία τον τρίτο και τελευταίο κύκλο της πρωτοβουλίας και σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του μεγαλεπήβολου αυτού έργου, αναμένεται να αποτελέσει μουσικό σημείο αναφοράς λόγω της ιδιαίτερης αφορμής, αλλά και των μουσικών επιλογών.

Η δημιουργική «ανασύνθεση» και επεξεργασία του πρωτογενούς υλικού, μέσα από τη σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά του συνθέτη, γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν κι επιβεβαιώνει ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών, εξακολουθεί διαχρονικά να μας αφορά και να μας εμπνέει.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στα Μουσικά Σχολεία Παλλήνης και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Υποτροφίας «Σταύρος Ξαρχάκος».

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00.

Έναρξη: 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

VIP 50€

A Ζώνη 40€

Β Ζώνη 30€

Γ Ζώνη 25€

Δ Ζώνη 20€

Ε Ζώνη 15€

Προπώληση:

Αποκλειστικά από viva.gr και όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα καθώς και τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών

Πρωτόκολλο Covid:

Θα ακολουθηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα την περίοδο διοργάνωσης της συναυλίας

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…