Newsroom

Newsroom

Σταύρος Θεοδωράκης: "Την έχω ψιλοέτοιμη την κυβέρνηση εθνικής ενότητας"

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς εκλογές απο την παρούσα Βουλή με τη συμμετοχή των ευρωπαϊστών του ΣΥΡΙΖΑ, που θα φέρει συμφωνία…

da721609ed512056a301b9c03ff495eb

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς εκλογές απο την παρούσα Βουλή με τη συμμετοχή των ευρωπαϊστών του ΣΥΡΙΖΑ, που θα φέρει συμφωνία και το άνοιγμα των τραπεζών, προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την έχει ψιλοέτοιμη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real 97,8, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε τη γνωστή θέση του πως πρέπει να εκλεγεί άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου αν η επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος μπορεί να οδηγήσει σε ευρωπαϊκό μέτωπο των πολιτικών κομμάτων που υποστηρίζουν το «Ναι» και στις εθνικές εκλογές, ο αρχηγός του Ποταμιού απάντησε αρνητικά.

Όπως διευκρίνισε, «αυτό που έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι ένα μέτωπο ενότητας με τη συμμετοχή και των ευρωπαϊστών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλει η χώρα εκλογές. Δεν θα κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και νομίζω ότι αυτός που θα πάρει την ευθύνη να πάει σε εκλογές θα τιμωρηθεί στις εκλογές».

Επιχειρώντας να περιγράψει την επόμενη μέρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε το πλάνο του.

«Η χώρα από την Κυριακή το βράδυ θέλει μία ηρεμία. Δεν θέλει νικητές και νικημένους. Η δική μου πρόταση είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει πρωθυπουργός που έχει πάρει εντολή, την εντολή του Γενάρη. Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπεύθυνα θα σταθμίσει τα γεγονότα και θα προσπαθήσει να ισορροπήσει ανάμεσα σε αυτό που επιθυμούσε και αυτό που αποφάσισε ο ελληνικός λαός. Τι προτείνω λοιπόν; Μία άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή η οποία πολύ σύντομα θα φέρει τη συμφωνία και το άνοιγμα των τραπεζών. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει».

«Την έχω ψιλο-έτοιμη»

Στην επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου ότι αυτή η Βουλή έχει πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο επικεφαλής του Ποταμού αντέτεινε ότι «αυτή η Βουλή έχει ευρωπαϊκή πλειοψηφία», εμφανιζόμενος βέβαιος για την επικράτηση του «Ναι».

«Χρειαζόμαστε εθνική ενότητα, δεν χρειαζόμαστε εθνικό μέτωπο των “μισών” Ελλήνων. Αν το δημοψήφισμα βγάλει μεγάλο το ποσοστό του ναι, που θα το βγάλει, δεν σημαίνει επιστροφή στους προηγούμενους πολιτικούς. Από αυτά έχουμε φύγει. Δεν θέλουμε ούτε τους παλιούς, ούτε τους ερασιτέχνες του παρόντος. Θέλουμε μία υπεύθυνη στάση των πολιτικών δυνάμεων για να φτιάξουμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Στο ερώτημα αν την έχει ήδη προετοιμάσει την κυβέρνηση που αναφέρει, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι, την έχω ψιλο-έτοιμη. Σας λέω έχουμε ανάγκη από κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Ο πρωθυπουργός εθνικής ενότητας και οι ελαστικότητες της δημοκρατίας

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επόμενη ερώτηση ήταν αν υπάρχει και όνομα πρωθυπουργού στο μυαλό του γι’ αυτήν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πορευτεί υπεύθυνα, γιατί έχει αφήσει και το ένα και το άλλο ενδεχόμενο».

Στην επισήμανση αν εννοεί πως αν το θέλει ο ίδιος, ο πρωθυπουργός μπορεί να παραμείνει στη θέση του, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε: «Βέβαια. Η Δημοκρατία εμπεριέχει αυτές τις ελαστικότητες. Τις εμπεριέχει παντού στην Ευρώπη, δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι απέναντι στις επιλογές. Ο Αλ. Τσίπρας έχει πάρει μια πρόσφατη εντολή από τον ελληνικό λαό, αν το διαχειριστεί υπεύθυνα μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο τη Δευτέρα».

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να αφήσει ένα περιθώριο στον Αλέξη Τσίπρα να το ξανασκεφτεί.

«Αν βέβαια δεν θέλει και θέλει να κινηθεί ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία και δη στην ελληνική δημοκρατία που έχει πολλές δυνάμεις. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αποδεκτοί από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και οι οποίοι θα ηγηθούν μία προσπάθειας να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη άμεσα. Δεν μιλώ για το όραμα που έχουμε. Εμας μας ενδιαφέρει να δώσουμε λύση στο πρόβλημα των τραπεζών αυτή την εβδομάδα που έρχεται».

 

Το ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…