Σταύρος Θεοδωράκης: Όνειρο του να γίνει το δεκανίκι του Σαμαρά

Ρόλο-δεκανίκι επιδιώκει «το Ποτάμι», αναμασώντας τα περί κυβερνητικής σταθερότητας όπως κατά καιρούς έχει κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης…

theo660 0

Ρόλο-δεκανίκι επιδιώκει «το Ποτάμι», αναμασώντας τα περί κυβερνητικής σταθερότητας όπως κατά καιρούς έχει κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς.  Με το ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού να ξεκινάει την Παρασκευή, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε μια πρώτη αποτίμηση του ποσοστού που έλαβε το κόμμα του στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, ενώ εξέθεσε τις προϋποθέσεις που βάζει για να μετέχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως το ποσοστό που έλαβε το Ποτάμι είναι πολύ μικρό, για να αλλάξει κανείς τη χώρα, αλλά «πολύ μεγάλο για ένα κόμμα που δεν υπήρχε». «Αν έχω 5% ή 6% θα είμαι ουρά. Εάν ένας τέτοιος φορέας έχει 12% και ο κυβερνήτης (το πρώτο κόμμα) έχει 25% ή 27% θα υπάρχει ουρά; Όχι, θα υπάρχει ουσιαστικά συγκυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού που επιθυμεί μάλλον να γίνει Κουβέλης στη θέση του Κουβέλη, άσκησε μία γενικόλογη (για άλλη μία φορά) κριτική στους πολιτικούς, χωρίς να κατονομάσει κανέναν ή κανένα κόμμα, υπογραμμίζοντας ότι «αντί να έχουν ένα σχέδιο για το πως θα διορθώσουν το πρόβλημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και είπαν να έρθουν κάποιοι από τη Νέα Υόρκη, από τις Βρυξέλλες να μας πουν ότι πρέπει να απολύσουμε τις καθαρίστριες. Έπρεπε να είχαν τη δύναμη να γίνουν και δυσάρεστοι, να εκπονήσουν ένα εθνικό σχέδιο δράσης. Αυτή είναι η μεγάλη τους αδυναμία. Φάνηκαν ανίκανοι ως προς το να προτείνουν λύσεις για τη χώρα».

Δηλαδή ο κ. Θεοδωράκης ταυτίζεται απόλυτα με την ασκούμενη πολιτική και το μόνο του πρόβλημα είναι ότι δεν πήρε τις αποφάσεις αυτές η κυβέρνηση από μόνη της, παρά της πήρε η Τρόικα και «αναγκάστηκε» να τις εφαρμόσει η κυβέρνηση. Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί έτσι, ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα όχι μόνο να συνεργαστεί με τέτοιου είδους πολιτικές αλλά …επιθυμεί να συγκυβερνήσει κιόλας

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέρριψε τα περί στήριξης του εγχειρήματός τους από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, επαναλαμβάνοντας πως το Ποτάμι δεν έχει προστάτες ούτε συμφέροντα από πίσω του… Τώρα εάν οι θέσεις του κ. Θεοδωράκη μοιάζουν λίγο με αυτές του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, αυτό θα αποτελεί μάλλον καθαρή σύμπτωση…

 

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καιρός έκτακτο δελτίο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το…

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

Βραζιλία

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», φαινόταν να λέει…