Σταύρο, είσαι ήδη "τελειωμένος". Εγώ περιττεύω…

Κατά τη δευτερολογία του χθες, στη Βουλή, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε πως δεν θυμόταν το όνομά μου: Χριστοφοράκος; Χριστοφορίδης;

57fc9f861dc5240b798b47d1

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ (*)

Τον περασμένο Μάρτιο, στην πρώτη συζήτηση για τη διαφθορά, όταν με πρωτο-συκοφάντησε από το ίδιο βήμα, το θυμόταν μια χαρά! Τότε, με είχε παρουσιάσει ως το μεγάλο πρόβλημα διαπλοκής στη χώρα! Ποιος Ψυχάρης; Ο Χριστοφορίδης! Αυτά φώναζε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και γελούσε το πανελλήνιο…

Μαζί, έλεγε χυδαία ψεύδη και για Το ΧΩΝΙ, με εμφανή στόχο να κλείσει την εφημερίδα της οποίας ήμουν εκδότης πριν αναλάβω καθήκοντα στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η εφημερίδα τού έχει καταθέσει αγωγή από τότε. Εγώ σκέφτηκα ότι, στην πολιτική, τέτοια χυδαία χτυπήματα είναι αναμενόμενα από «λαγωνικά» τύπου Θεοδωράκη. Και είπα να μην ασχοληθώ.

Χτες, επανήλθε. Στην πρωτολογία του με αποκάλεσε «απόβρασμα». Αρχικά, γέλασα με την ψυχή μου. Με αποκαλεί «απόβρασμα» ο άνθρωπος που συνέστηναν δημόσια οι Γερμανοί ως ιδανικό κυβερνητικό εταίρο στην Ελλάδα! Όμως, το εξοργιστικό ύφος του με έκανε και του απάντησα στοFacebook: «Απόβρασμα είσαι και φαίνεσαι, Σταύρο Θεοδωράκη. Για ακόμη μία φορά, ως κοινός συκοφάντης που είσαι, βγήκες και είπες εν γνώσει σου ψέματα για μένα στη Βουλή. Ευτυχώς, η τιμωρία σου είναι κοντά».

Γιατί, σε δυο μήνες το πολύ, θα συζητηθεί η αγωγή της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ κατά Μητσοτάκη-Θεοδωράκη για όσα είπαν στις 29 Μαρτίου στη Βουλή, όταν συνέδεσαν τα διαφημιστικά έσοδα της εφημερίδας με τα προσωπικά μου εισοδήματα (ακόμη και μετά την αποχώρησή μου από Το ΧΩΝΙ), προκειμένου να στοιχειοθετήσουν «διαπλοκή»! Αρα, μετά τον έλεγχο στα έσοδα της εφημερίδας, θα αποδειχθεί ο συκοφάντης. Και θα τιμωρηθεί. Ε, αυτό έλεγα στον Σταύρο…

Στη δευτερολογία του, αφού έκανε ότι δεν θυμάται το όνομά μου (για να με μπερδέψει/συνδέσει με τον Χριστοφοράκο), ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να μας διασκεδάσει ξανά, λέγοντας: «Βγήκε ένας πρώην πολιτευτής των ΑΝΕΛ και γράφει ότι θα με τελειώσει»!

Ψέμα, όμως και πάλι δε θα ασχολιόμουν μαζί του. Με ανακατεύει ο πολιτικός που θεωρεί τη δωρεάν μεταφορά των ανέργων στα ΜΜΜ ως νέα πηγή ελλειμμάτων. Μετά, σκέφτηκα ξανά τι είπε για τον Πέτρο. Και άλλαξα γνώμη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν σεβάστηκε ούτε τον νεκρό! Τον συκοφάντησε και αυτόν! Μα, το σόι άνθρωπος είναι αυτός; Ποιος αρχηγός κόμματος είναι αυτός, που δεν μπορεί καν να σκεφτεί ότι το να συκοφαντήσεις ένα νεκρό… σε απαξιώνει στα μάτια του Ελληνα;

Μετά από όλα αυτά, ένα πράγμα έχω να πω στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Σταύρο, λες παντού και δημόσια ότι παραμένω ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, ενώ γνωρίζεις πολύ καλά ότι έχω αποχωρήσει το Νοέμβριο του 2015, πριν αναλάβω καθήκοντα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, Σταύρο, δημόσια με έχεις παρουσιάσει ως διαπλεκόμενο δημοσιογράφο, με κρυφά εισοδήματα. Σου απαντώ ότι ο μισθός μου είναι 1.300 ευρώ καθαρά και δουλεύω πολύ περισσότερο από εσένα. Μα πολύ περισσότερο, Σταύρο. Μάλιστα, όσο ήμουν Στο ΧΩΝΙ, υπήρχαν περίοδοι που έβγαζα περισσότερα.

Εσύ, αλήθεια, που κάθεσαι όλη μέρα και με συκοφαντείς, με πόσα βγάζεις το μήνα σου, Σταύρο;

Επίσης, σε ενημερώνω ότι δεν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνώριζα κανένα κομματικό στέλεχος προσωπικά, δεν είχα κανένα συγγενή, κανένα γνωστό στο Μαξίμου, για να προωθήσει την πρόσληψή μου.

Η αρθρογραφία μου, η επαγγελματική μου πορεία και η δεδομένη πολιτική μου τοποθέτηση (αφού υπήρξα υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ) αποτέλεσαν τα αποκλειστικά κίνητρα για την επιλογή του προσώπου μου.

Δηλαδή, «λαγωνικό» Σταύρο, για μια δημοσιογραφική δουλειά πήραν έναν επαγγελματία δημοσιογράφο. Που τον έκριναν αποκλειστικά και μόνον από την προηγούμενη δημοσιογραφική του δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι αυτό διαπλοκή, «λαγωνικό»;

Για σένα, δηλαδή, δεν θα ήταν διαπλοκή, μόνο αν η Γεροβασίλη επέλεγε τον Πρετεντέρη ή έστω τον Μπογδάνο! Σταύρο Θεοδωράκη, σκέψου κάτι πειστικότερο να πεις στο δικαστήριο. Στο δικό μας δικαστήριο.

Σταύρο Θεοδωράκη, ξύπνα. Τον περασμένο Μάρτιο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπατε για μένα και Το ΧΩΝΙ ένα σωρό συκοφαντίες. Η εφημερίδα σάς έχει κάνει αγωγές του ενός εκατομμυρίου ευρώ στον καθένα. Και ξέρεις καλά ότι αυτά θα αποδειχθούν στο δικαστήριο. Ηδη τα έχουν επιβεβαιώσει με ανακοινώσεις τους οι δημόσιοι φορείς.

Από τότε, Σταύρο, ο Κυριάκος δεν βγάζει τσιμουδιά, πια, ούτε για Το ΧΩΝΙ ούτε για μένα. Εκείνος κατάλαβε τι θα αντιμετωπίσει στο δικαστήριο. Εσύ χαμπάρι δεν έχεις πάρει, ε;

Τέρμα με τα ψέματα και τις συκοφαντίες σου, Σταύρο. Οι νεκροί δεν μπορούν να σου απαντήσουν, αλλά -δόξα τω Θεώ- εγώ, ακόμα, μπορώ. Αποφάσισα να ασχοληθώ μαζί σου και να αποδείξω πόσο συκοφάντης είσαι. Φθηνός και λίγος, όσο για να συκοφαντήσεις ένα νεκρό…

Δεν είπα πουθενά ότι θα σε τελειώσω. Δεν θα έβγαζε καν νόημα. Το ξέρουμε καλά και οι δυο ότι είσαι ήδη τελειωμένος, Σταύρο.

Αφενός, το «ΠΟΤΑΜΙ» σου απέτυχε. Αφετέρου, αυτή τη φορά, δεν θα αλλάξω γνώμη. Η αλήθεια θα αποδειχθεί περίτρανα στο δικαστήριο. Το δικό μας δικαστήριο. Και εκεί αναζητείται προσωπική ευθύνη.

Το περιμένω πώς και πώς.

Υ.Γ. Ο Πέτρος Παπαθανασίου έχασε τη ζωή του, πριν λίγες μέρες, σε τροχαίο. Ηταν συνεργάτης της Ολγας Γεροβασίλη. Ενας αξιοπρεπής άνθρωπος.

(*) Ο Γιώργος Χριστοφορίδης είναι στέλεχος του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

Χατζηπαναγιώτης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

«Αν ήμουν μόνος μου, ίσως το άφηνα να δω αν θα περάσει», ανέφερε στις δηλώσεις…

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

in.gr

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

«Πάντως τα "συμφέροντα" που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο», αναφέρεται…

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

5367790

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση της 85χρονης που βρέθηκε χωρίς κεφάλι στην Καρδίτσα