«Σταθερότητα ή περιπέτειες»

Εμάς μας αρέσουν οι «περιπέτειες»...

4846261

Λένε ότι το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα το οποίο θα περιφέρει ο Μητσοτάκης ανά την επικράτεια θα είναι “σταθερότητα ή περιπέτειες”.  Αυτό πλάσαρε στην τελευταία του συνέντευξη. Και επειδή το παιδί δεν μπορεί να κάνει βήμα χωρίς τα “σκονάκια” ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων, οφείλουμε να αποκωδικοποιήσουμε το περιεχόμενο των προεκλογικών μηνυμάτων της Δεξιάς. 

Το κυρίαρχο σύνθημα της ΝΔ το 2019 ήταν “Ενωμένοι – μπορούμε”. Τα υπόλοιπα ήταν το τυρί στη φάκα, όπως: οι “πολλές και καλά αμειβόμενες δουλειές” που πήγαν περίπατο, και οι ευχές για τη “μεσαία τάξη” που θα την είχαν … μη βρέξει και μη στάξει!!!

Πώς μεταφράστηκε στην πραγματική ζωή το “Ενωμένοι – Μπορούμε”; Πώς σχετίζεται με τη “σταθερότητα” στην οποία θα ομνύουν μέχρι να στηθούν οι κάλπες; 
Ενωμένοι όλοι: οι βαρονίες των καναλιών, η κρατικοδίαιτη μεταπρατική επιχειρηματικότητα, η δεξιά του Κυρίου, οι β0λεμένοι της κρατικής μηχανής και των θεσμών, οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι κάθε λογής πολιτικές …“εταίρες”. 
Ενωμένοι όλοι, προσδοκώντας ότι η επαναφορά της Δεξιάς στην κυβερνητική εξουσία θα συμπλήρωνε με τον αποδοτικότερο – για τα συμφέροντά τους – τρόπο την εξουσία της κυρίαρχης τάξης. Έτσι αφ’ ενός θα μπορούσαν ευκολότερα να διαμοιράσουν όσα “ιμάτια” είχαν απομείνει στην άμοιρη χώρα, και αφ’ ετέρου, θα ξεμπέρδευαν με τον αριστερό “εφιάλτη” που τους προέκυψε όταν έριξαν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας. 

Ενωμένοι, αλλά όχι και με την πλέμπα!!! Οι πλεμπαίοι είναι οι χρήσιμοι ευκολόπιστοι μέχρι την κάλπη. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου έμειναν στον άσσο, παρέα με την ανεργία και την ανασφάλεια, τους μισθούς πείνας και την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων, την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα. 

Ενώ οι άλλοι, οι Ενωμένοι, δημιούργησαν το brand name Μαξίμου Α.Ε. με σκοπό να θωρακίσουν το θεσμικό πλαίσιο ώστε να επανακάμψει δριμύτερη η διαπλοκή και η διαφθορά. Άρα τους ήταν απαραίτητη μια κυβέρνηση υπαλλήλων, αχυράνθρωπων, τεχνοκρατών, με επικεφαλής έναν αναλώσιμο πρωθυπουργό, απολύτως ελεγχόμενο από τα μεγάλα συμφέροντα. Δείτε το επιτελείο του Μητσοτάκη. Οι αντ’ αυτού είναι, με κάποιον τρόπο, συνδεδεμένοι με βιομηχάνους και μεγαλοεργολάβους – κατασκευαστές. Το Μαξίμου Α.Ε. είναι το νέο μοντέλο επιχειρηματικής δραστηριότητας της κυρίαρχης τάξης. Η Δεξιά έχει εκφυλίσει την πολιτική. Την έχει μετατρέψει σε σώου τηλεπωλήσεων, σε μετοχές στο χρηματιστήριο της  αισχροκέρδειας, της νοθείας, της ευνοιοκρατίας, της αρπαχτής. Το μόνο που χρειάζονται οι πολιτικάντηδες είναι η συντήρηση της εκλογικής τους πελατείας την οποία φροντίζουν με χιλιάδες προσλήψεις, απευθείας αναθέσεις, λίστες προπαγάνδας και εκμαυλισμό της κοινής γνώμης.     

Και όντας Ενωμένοι – Μπόρεσαν:

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη φρόντισε να ελέγξει τις ανεξάρτητες αρχές, και να καταργήσει την εισαγγελία κατά της διαφθοράς. Φρόντισε να ψηφίσει τον αντεργατικό νόμο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, την απαξίωση του ΕΣΥ και της Παιδείας, το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών και την επιτάχυνση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Φρόντισε για τη θωράκιση του αυταρχισμού με προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων αστυνομικών και διώξεις πολιτικών αντιπάλων, δικαστών και δημοσιογράφων.   
Οι καναλάρχες επανήλθαν στην “κανονικότητα” της ασυδοσίας (τσάμπα οι δημόσιες συχνότητες, λιγότεροι εργαζόμενοι), με κρατικό χρήμα και διαφημίσεις. Όσοι απ’ αυτούς είναι και πλοιοκτήτες, το πρωί καταγγέλλουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το βράδυ μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο!!! Νόμιμα; Νομιμότατα στους πολέμους σφάζονται οι λαοί για τ’ αφέντη το ψωμί και ενίοτε για του έθνους την τιμή!!
 – Οι κλινικάρχες τρίβουν τα χέρια τους με την κατάρρευση του ΕΣΥ και τον κύκλο εργασιών που άνοιξε για πάρτι τους η απορρόφηση της πανδημίας αποκλειστικά από το δημόσιο σύστημα υγείας. Τώρα που θα μπουν από την πόρτα στις δημόσιες δομές με τις ευλογίες του Πλεύρη, ποιος στη χάρη τους!!!
Οι σχολάρχες της ιδιωτικής εκπαίδευσης απέκτησαν νέα πελατεία από τις χιλιάδες κομμένους υποψηφίους από τα δημόσια πανεπιστήμια. Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη όσοι θεωρούνται “άχρηστοι” από την Κεραμέως γίνονται “άριστοι” στα ιδιωτικά κολέγια με τα λεφτά του μπαμπά, με τη “μεσιτεία” της Κεραμέως βεβαίως!!
Οι πάροχοι ενέργειας αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών αλλά η κυβέρνηση σφυρίζει …κλέφτικα. Στην καπιταλιστική Ευρώπη φορολογούν τα υπερκέρδη και μειώνουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα. Εδώ η ληστεία έχει ασυλία από το καθεστώς των …Καγιέν!!!  

Αυτά, και άλλα πολλά, μπόρεσαν ενωμένοι. Τώρα ζητούν σταθερότητα και όχι περιπέτειες.  Σταθερότητα σε όσα κατάφεραν σε λιγότερο από τρία χρόνια. Οι τσέπες τους δε χόρτασαν. Ποτέ δε χορταίνουν οι τσέπες των μεγαλοαστών της αρπαχτής. Ακόμα κι αν η βουλιμία τους, οδηγεί τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας αυτοί έχουν ήδη φυγαδεύσει τα κλεμμένα σε εξωτικούς παραδείσους!!!

Δε θέλουν περιπέτειες που θα έθεταν σε κίνδυνο αυτό το status.  Δε θέλουν να ξαναζήσουν τις περιπέτειες μιας πολιτικής στον αντίποδα. Δεν τους ταιριάζουν η “παλαβή Αριστερά”, η “σοβιετία”, οι “λαϊκιστές” που ζητούν αύξηση του κατώτατου μισθού, οι “Μαδούροι” που απαιτούν ενίσχυση του ΕΣΥ, οι “σκευωροί” που  οδηγούν σκάνδαλα στη δικαιοσύνη. Δεν θέλουν περιπέτειες. Φοβούνται ότι έστω και λίγες ακτίνες φωτός θα ταράξουν το μουχλιασμένο και σκοτεινό κόσμο τους… 

Εμάς μας αρέσουν οι “περιπέτειες”…    
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

tzaneio nosokomeio

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμορραγία στο μέτωπο

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Τσιτσιπάς

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έγραψε» πάλι, αυτή τη φορά μιλώντας για το χώμα

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο