Σταθερότης μηδέν

Αφού η κ. Ελίζαμπεθ Μαίρη Τρας «διαθέτει το σωστό σχέδιο για τη Μεγάλη Βρετανία», έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν οι κάτοικοι της χώρας, που, αφότου διολίσθησε στη μετριοπάθεια και έπαψε να φέρεται σαν να είναι ο πλανήτης όλος, φέρεται σαν να είναι ολόκληρη αυτάρκης ήπειρος.

1000 18

Γιατί να ανησυχούν ενώ επαινείται η νέα πρωθυπουργός τους; Μα επειδή τον έπαινό της έπλεξε ο προκάτοχός της κ. Μπόρις Τζόνσον, πολιτικός σπάνιας ευθυκρισίας, σοφός, φιλαλήθης και επιπλέον φιλέλλην – ή, τέλος πάντων, φίλος των ελληνικών ακρογιαλιών. Το βιογραφικό της νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας πιστοποιεί ότι το παν στη ζωή είναι η προσήλωση στις αρχές σου, η άκαμπτη πίστη στις αξίες σου, η σταθερότητα στις απόψεις σου, μονολεκτικώς η συνέπεια. Παρότι γόνος αριστερής οικογένειας, η κ. Λιζ Τρας σαγηνεύτηκε αρχικά από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, διετέλεσε μάλιστα πρόεδρος της νεολαίας τους. Ξεσπάθωσε για λίγο συμμετέχοντας σε διαδηλώσεις με αίτημα την κατάργηση της μοναρχίας και την αποποινικοποίηση της κάνναβης, κατάλαβε όμως γρήγορα ότι με τέτοιους εξτρεμισμούς δεν θα δει προκοπή. Και αποφάσισε με αμοραλιστικό πραγματισμό να σαγηνευτεί από τους Τόρις. Τον καιρό του δημοψηφίσματος, το 2016, εκστράτευσε εναντίον του Brexit.

Κι όταν οι απομονωτιστές νίκησαν, η κ. Τρας έσπευσε να επιβιβαστεί στον συρμό των μπρεξιστών, ή μάλλον στο πούλμαν της αντιευρωπαϊκής εκστρατείας του κ. Τζόνσον. Ενα πούλμαν κατάγραφο από χονδροειδή ψεύδη. Σε ένα ζήτημα, πάντως, η κ. Τρας είναι ακλόνητη και ακράδαντη: στο μεταναστευτικό. Εχει μάλιστα φιλάνθρωπα σχέδια για όσους ζητούν άσυλο: θα επεκτείνει τις συμφωνίες με φτωχές χώρες, εξαγοράζοντάς τες, και θα ξαποστέλνει εκεί αιτητές ασύλου, να στενάζουν σε γκέτο που όλο και κάποιο εύηχο όνομα θα τους δοθεί.

Οι Μεγάλοι αυτού του κόσμου εκτός από εξαγωγείς ρύπων, μπορούν να δρουν και σαν εξαγωγείς απελπισμένων ανθρώπων. Δεν παραπονιόμαστε πάντως. Εχουμε κι εδώ τυχοδιώκτες πολιτικούς που αλλάζουν κομματική φανέλα με τον ρυθμό και την απάθεια που αλλάζουν φανέλα ομάδας οι παίκτες του βόλεϊ, ενός αθλήματος όπου τα συμβόλαια είναι συνήθως μονοετή. Βλέπουμε τους οπορτουνιστές μας να ανεμίζουν παθιασμένα τη μία κομματική σημαία ευκαιρίας μετά την άλλη, να υποκλίνονται τεταπεινωμένοι στον έναν αρχηγό μετά τον άλλον. Ισως να τους λυπόμασταν για τη χαμένη αξιοπρέπειά τους, αν δεν ξέραμε ότι ακόμα κι αυτό είναι άδικος ψυχικός κόπος.

Πηγή: Καθημερινή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…