Σταθερό στη γραμμή της παραπληροφόρησης το Πρώτο Θέμα

Είναι τουλάχιστον συνεπείς

NewsRoom 09/08/2019 | 13:07

Η συνέπεια είναι εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο ενός μέσου ενημέρωσης και στο Πρώτο Θέμα προφανώς το γνωρίζουν καλά, γι' αυτό και με συνέπεια και σταθερότητα παραπληροφορούν τους αναγνώστες τους. 

Συναγωνιζόμενοι τα γνωστά σατιρικά ειδησεογραφικά sites Το Κουλούρι και Το Βατράχι, το Πρώτο Θέμα φαίνεται πως δε βρισκόταν στη βουλή όταν έγραφε το θέμα της αποχώρησης της αντιπολίτευσης από την ολομέλεια. Ούτε το κανάλι της Βουλής δεν πρέπει να είχαν ανοιχτό εκεί στα γραφεία τους, γιατί αν παρακολουθούσαν, έστω και με τον ήχο κάπως χαμηλωμένο, θα διαπίστωναν τους πραγματικούς λόγους που έβγαλαν εκτός εαυτού τους βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ενώ λοιπόν ο πραγματικός λόγος της αντιπολίτευσης δεν ήταν άλλος από τις τροπολογίες που καταργούν και μάλιστα αναδρομικά την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις καθώς και την ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζόμενούς τους και οι οποίες εισήχθησαν στα κλεφτά στο νομοσχέδιο λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορία, το Πρώτο Θέμα είδε άλλα πράγματα.

«Βουλή: Αποχώρησε η αντιπολίτευση με αφορμή τροπολογία για πλαφόν στις «χρυσές» συντάξεις». Αυτός ήταν ο τίτλος του Πρώτου Θέματος, την ίδια ώρα που τα υπόλοιπα μέσα (εντάξει, όχι όλα) ανέφεραν τους πραγματικούς λόγους της δικαιολογημένης οργής των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, και του ΜεΡΑ 25. Και συνέχιζε το Πρώτο Θέμα, τη «χιλιοστή» του... παραποιημένη είδηση: «Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία για να κοπεί η φάμπρικα που είχε ανοίξει ο νόμος Κατρούγκαλου - Αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση».

Για του λόγου το αληθές πάντως, και χωρίς κανένα περαιτέρω σχόλιο, παραθέτουμε τα δύο βίντεο από τις στιγμές έντασης στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και τις αποχωρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.