Σταθερό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Σταθερό προβάδισμα εμφανίζεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ τόσο στην πρόθεση…

Σταθερό προβάδισμα εμφανίζεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης και στις δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν.

Με 3,6 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση (20-22 Μαΐου) της εταιρείας «Marc» για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,6% και η ΝΔ 21%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,7%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6%, η Ελιά με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2,4%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές συγκεντρώνουν 1,9%, ο ΛΑΟΣ 1,7%, οι ΓΕΦΥΡΕΣ 1,1%, άλλο κόμμα 4,8% και λευκό- άκυρο 1,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 11,4%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 41,6%, η ΝΔ 38,3%, ενώ δεν ξέρω/δεν απαντώ απάντησαν 20,1% των ερωτηθέντων.
Ακόμη, 58,1% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θέλουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας, έναντι 35,1% των ερωτηθέντων, που θεωρούν ότι οι πρόωρες εκλογές θα έδιναν λύση.

eikona

Με 4,3 μονάδες διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Ακόμη πιο αναιμικό είναι το ποσοστό της Ελιάς που κυμαίνεται στο 4,3% (4,9% στην προηγούμενη μέτρηση του tvxs.gr). Την ίδια ώρα αρκετά υψηλό εμφανίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων που αγγίζει το 11,4% εν όψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 26,1% και η ΝΔ 21,8%. Το 11,4% των ερωτηθέντων απαντούν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποσοστό που τους φέρνει… στην τρίτη θέση. Ποσοστό 7,3% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή την οποία ακολουθούν το Ποτάμι με 5,9%, η Ελιά με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,6% και οι ΑΝΕΛ με 2,7%. Ποσοστό 1,7% συγκεντρώνει η ΔΗΜΑΡ, 1,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι και 1,3% το ΛΑΟΣ. Το 4,5% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 1,3% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει ενώ το 4,7% δίνει την απάντηση «Δεν ξέρω/Δεν Απαντώ». Λευκό ή Άκυρο δηλώνει ότι θα ρίξει στην κάλπη του 1,8%. 

Ποσοστό 30,8% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής αναφορικά με τις ευρωεκλογές. Η ΝΔ ακολουθεί με ποσοστό 26,3% και διαφορά 4,5 ποσοστιαίων μονάδων. Τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,8% και την ακολουθεί στο 7,8% το Ποτάμι. Ποσοστό 5,9% συγκεντρώνει η Ελιά και 4,5% το ΚΚΕ, ενώ 4% είναι το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ. Η ΔΗΜΑΡ αγγίζει το 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,1%, το ΛΑΟΣ 1,6% ενώ άλλο κόμμα ψηφίζει το 5,8%. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης για τις ευρωεκλογές της Κυριακής με ποσοστό 47% έναντι 35% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Το 56% των πολιτών πάντως δηλώνει πως δεν θέλει πρόωρες εκλογές, καθώς στην ερώτηση αν η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία απαντούν «ναι». «Όχι» απαντά το 40% των ερωτηθέντων. 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Ν.Δ., κατέγραψε και πανελλαδική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε τα τελευταία 24ωρα από την εταιρεία MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 24,9% έναντι της Ν.Δ., που συγκεντρώνει 22%. Ακολουθούν η ΧΑ με 7,9%, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ με 7%, η Ελιά με 6%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι ΑνΕλ με 3,1% και η ΔΗΜΑΡ με 2,2%. Τα μικρά κόμματα στο σύνολό τους συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις του 7,8% των ερωτηθέντων.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 14%.

Παράλληλα, σταθερά πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοσκοπήσεις που είχαν δημοσιευτεί νωρίτερα για λογαριασμό ιστοσελίδων, εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών.

 

Κούγιας για το Ατρόμητος-ΑΕΚ: Tο να μετράνε με μεζούρες τα δοκάρια πριν καν αρχίσει το παιχνίδι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία

Κούγιας για το Ατρόμητος-ΑΕΚ: Tο να μετράνε με μεζούρες τα δοκάρια πριν καν αρχίσει το παιχνίδι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Ατρόμητου για όσα έγιναν στο Περιστέρι στο ματς…

Ο Θοδωρικάκος ζητάει και τα ρέστα για την Greek Mafia -Λίγη τσίπα, λόγω ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύτηκε η υπόθεση

Ο Θοδωρικάκος ζητάει και τα ρέστα για την Greek Mafia -Λίγη τσίπα, λόγω ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύτηκε η υπόθεση

Σε μια χρονική περίοδο που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι εκτεθιμένο με αιτία τις…

Ανατριχιαστική ομολογία Λέκκα για σεισμό στην Τουρκία: «Επιλέγουμε ποιους θα σώσουμε από τα συντρίμμια»

Ανατριχιαστική ομολογία Λέκκα για σεισμό στην Τουρκία: «Επιλέγουμε ποιους θα σώσουμε από τα συντρίμμια»

Στο τιτάνιο έργο διάσωσης κάτω από τα συντρίμμια και στη σημαντική ελληνική συνδρομή αναφέρεται ο…

Ξενοφών Κοντιάδης: Μια παρωδία που προκαλεί σκοτοδίνες η τροπολογία για την απαγόρευση συμμετοχής των κομμάτων

Ξενοφών Κοντιάδης: Μια παρωδία που προκαλεί σκοτοδίνες η τροπολογία για την απαγόρευση συμμετοχής των κομμάτων

Την τροπολογία για την απαγόρευση συμμετοχής των κομμάτων στις εκλογές, σχολιάζει ο Ξενοφών Κοντιάδης λέγοντας…