Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και σε νέα δημοσκόπηση

Παραμένει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,4% στην πρόθεση ψήφου των ευρωεκλογών όπως δείχνει και νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η…

alco8

Παραμένει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,4% στην πρόθεση ψήφου των ευρωεκλογών όπως δείχνει και νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Alco για λογαριασμό του protothema.gr. Σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα για τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία παραμένει η αδιευκρίνιστη ψήφος και πολύ περισσότερο το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που βρίσκεται στο 12%. Ένα από τα ευρήματα που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 41% των πολιτών απαντούν ότι στις ευρωεκλογές θα κάνουν την επιλογή τους με βάση, κυρίως, την επιθυμία για ανατροπή της κυβέρνησης.

Σε εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό και συγκεκριμένα μόλις 23%, περιορίζονται όσοι πιστεύουν ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι σήμερα καλύτερη σε σχέση με πριν από έξι μήνες, την ίδια ώρα που σχεδόν 7-10 πολίτες απαντούν αρνητικά στο ίδιο ερώτημα.   


Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την κούρσα με 23,4%, καθώς αυξάνει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κερδίζει 1,1% σε σχέση με την ανάλογη επίδοση που είχε στην αμέσως προηγούμενη έρευνα της Alco. Η Νέα Δημοκρατία κατατάσσεται δεύτερη με 22% (+0,2%) ενώ στην τρίτη θέση επανέρχεται με 7,3% (+0,3%) η Χρυσή Αυγή, αφήνοντας τέταρτο «Το Ποτάμι» που σταθεροποιείται στο 7%. Η «Ελιά», με 5,1%, βελτιώνει κάπως τη θέση της (+0,3%), το ΚΚΕ είναι σταθερό στο 5%, ενώ ανοδικά κινούνται με 4,6% (+1,2%) οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και κάτω από τον οριακό πήχη του 3% κινείται η ΔΗΜΑΡ με 2,4% (+0,2%).

Από τα μικρότερα κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωκάλπες, ψηλότερα βρίσκονται με το ισχνό 1% ο ΛΑΟΣ, η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό και οι Οικολόγοι, ενώ 0,9% συγκεντρώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 0,5% το Εθνικό Μέτωπο, ενώ στο 1,9% περιορίζονται όσοι δηλώνουν ότι προτίθενται να κάνουν την επιλογή άλλου κόμματος. Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας στο 11,4% (+0,3%), ενώ αντιθέτως μειωμένες εμφανίζονται οι τάσεις για αποχή, που περιορίζεται στο 3,4% (-1,8%), καθώς και για την προτίμηση του λευκού ψηφοδελτίου, που γίνεται από το 1,9% του δείγματος (-1,4%).

Στην αναγωγή των αποτελεσμάτων επί των εγκύρων, οι αναλυτές της Alco υπολογίζουν τη δύναμη των κομμάτων ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 24,7%, Νέα Δημοκρατία 23,2%, Χ.Α. 7,7%, «Ποτάμι» 7,6%, «Ελιά» 5,4%, ΚΚΕ 5,3%, ΑΝ.ΕΛ. 4,9%, ΔΗΜΑΡ 2.5%, άλλο κόμμα 7,6% και αναποφάσιστοι 12%.       

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…