Σταθάκης: Η κυβέρνηση ενσωματώνει πλήρως τις μνημονιακές ιδέες στην πολιτική της

Η φυγή από το Μνημόνιο που επαγγέλλεται η κυβέρνηση συνιστά τη συστηματική και πλήρη ενσωμάτωση των μνημονιακών ιδεών στην πολιτική της,…

Η φυγή από το Μνημόνιο που επαγγέλλεται η κυβέρνηση συνιστά τη συστηματική και πλήρη ενσωμάτωση των μνημονιακών ιδεών στην πολιτική της, υποστήριξε στην ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

«Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης για την έξοδο απ’ το Μνημόνιο μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση και ελάφρυνση του δημόσιου χρέους και έξοδο στις αγορές» σημείωσε ο κ. Σταθάκης.

«Συζήτηση όμως για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με το ΔΝΤ δεν φαίνεται να υπάρχει στην ατζέντα – και ελπίζω, το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης να μην είναι το “χαρτί βιωσιμότητας” που χορηγεί το ΔΝΤ στις χώρες του τρίτου κόσμου, προκειμένου να αφήσουν την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους τους για το μέλλον. Και παρά τη φιλολογία για έξοδο στις αγορές, τα πράγματα δείχνουν πως η κυβέρνηση αναζητά 25 δισ. για την επόμενη διετία, παγιδευμένη σε πολιτική χωρίς επιστροφή» πρόσθεσε.

Τόνισε, παράλληλα, ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι ταυτόσημο στους στόχους με το Μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι πρόκειται να εφαρμοστεί «αύριο», με ρήξεις που οπωσδήποτε θα χρειαστούν.

«Είναι ένα πρόγραμμα για τα τμήματα του πληθυσμού που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πολιτικές του μνημονίου» ανέφερε και πρόσθεσε: «Λέτε πως τάζουμε παροχές, αλλά σας προκαλώ να μου πείτε ένα μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ που να αφορά πολίτες με εισόδημα πάνω από 750 ευρώ το μήνα. Μήπως είναι εκτός πραγματικότητας το σύστημα ρυθμίσεων για τα “κόκκινα” δάνεια των νοικοκυριών, η επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι ρυθμίσεις χρεών προς την εφορία, τα ταμεία και τις τράπεζες;»

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο, άψογο, ισορροπημένο, στον αντίποδα των πραγμάτων που επαναλαμβάνουν μονότονα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εγκλωβισμένοι στο μνημονιακό πλαίσιο» επισήμανε ο κ. Σταθάκης.

«Χρειαζόμαστε εκλογές για να προκύψει μία κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί σθεναρά και θα ανορθώσει την οικονομία» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τομ Χανκς: Καταγγέλει πως εμφανίζεται σε διαφήμιση, αλλά είναι AI – “Προσοχή !”

Τομ Χανκς: Καταγγέλει πως εμφανίζεται σε διαφήμιση, αλλά είναι AI – “Προσοχή !”

Εξοργισμένος είναι ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς με μία διαφήμιση στην οποία βρέθηκε να... «πρωταγωνιστεί»…