Newsroom

Newsroom

Στάση εργασίας ενάντια στις 50 απολύσεις εργολαβικών υπαλλήλων της σίτισης στο Νοσοκομείο Μεταξά

Τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη, από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 12.00μμ και συγκέντρωση στις 11…

nosokomeio 3

Τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη, από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 12.00μμ και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο προαύλιο του νοσοκομείου Μεταξά πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και το Συνδικάτο Επισιτισμού ενάντια στις 50 απολύσεις εργαζομένων στη σίτιση του νοσοκομείου Μεταξά, γιατί η εταιρεία “ISS” δεν κέρδισε το διαγωνισμό του έργου.

Η απόφαση αγωνιστικής στήριξης των εργαζομένων πάρθηκε ομόφωνα μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Μεταξά, κάτω από την άμεση παρέμβαση των εκλεγμένων μελών του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του σωματείου και του Συνδικάτου Επισιτισμού στη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά και της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Επίσης οι διαδηλωτές έκαναν παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου ζητώντας οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να δουλεύουν στις θέσεις τους και να μονιμοποιηθούν στο νοσοκομείο και να καταργηθεί κάθε δουλεμπορικό συνεργείο που νοικιάζει εργαζόμενους και τους πετάει στο δρόμο απ’ τη μια στιγμή στην άλλη. Η διοίκηση απάντησε πως δεν μπορεί να πάρει θέση στο ζήτημα αυτό.

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, «οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην ίδια θέση εργασίας έως και 10 χρόνια ανεξαρτήτως της εταιρείας που αναλάμβανε το έργο».

Το Συνδικάτο Επισιτισμού, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του νοσοκομείου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έκαναν παρεμβάσεις στη διοίκηση και στις εργολαβικές εταιρείες που εμπλέκονται. Απαίτησαν είτε να προσληφθούν από τη νέα εταιρεία, είτε να διοχετευτούν σε άλλες θέσεις της “ΙSS”. http://www.902.gr/

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…