Στάση εργασίας αύριο από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ

cover
NewsRoom 20/10/2014 | 21:13

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ. Παράλληλα, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πρυτανεία, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σύστημα ελέγχου εισόδου στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Σε σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν ότι «το ΕΚΠΑ λειτουργεί με μείον 400 εργαζόμενους λόγω διαθεσιμότητας, με τους 270 απ’ αυτούς να οδεύουν προς απόλυση και άλλους 120 που ΘΑ επιστρέψουν μέσω κινητικότητας να παραμένουν στον αέρα».

Ταυτόχρονα σημειώνουν: «Το ΕΚΠΑ παραμένει όμως ανοιχτό, και οι φοιτητές, γονείς, ενδιαφερόμενοι για σπουδές, απόφοιτοι, ασθενείς, κ.α. εξακολουθούν να έχουν ανάγκες που δεν καταργούνται με υπουργική απόφαση».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει «συνεχίζουμε τον αγώνα για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, στο πλευρό των φοιτητών του ΕΚΠΑ, ενάντια στα πλάνα εκείνων που οδηγούν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα χέρια εργολάβων και λοιπών αφεντικών του ιδιωτικού τομέα, για να τη μετατρέψουν σε χώρο ορθάνοιχτο στο κεφάλαιο και κλειστό για όλους εμάς».