Newsroom

Newsroom

Σταθάκης: Στις 22 Μαΐου θα έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα του χρέους

O υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος τόνισε ότι η πτώση του επιτοκίου του 10ετούς ομολόγου στο 6%, αποτυπώνει τον θετικό αντίκτυπο που έχει η συμφωνία με τους θεσμούς.

5908e79c1dc524fc428b46c7

Ο Γιώργος Σταθάκης, εκτίμησε ότι εφόσον στο Eurogroup στις 22 Μαΐου επιτευχθεί συμφωνία και για το χρέος, το επιτόκιο του 10ετούς θα κατέβει στο 5% και ενδεχομένως στο 4%, γεγονός που θα καταδείξει ότι η Ελλάδα μπαίνει στη ζώνη που δείχνει ότι γίνεται μια αξιόχρεη χώρα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά στις 22 Μαΐου «να έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα του χρέους».

Ανέφερε εξάλλου ότι «καμία μονάδα της ΔΕΗ δεν θα πωληθεί» διευκρινίζοντας ότι «το 40% των λιγνιτικών μονάδων θα μπει σε μια διαδικασία παραχώρησης με βάση τους κανόνες και την διαδικασία που προβλέπει η Κομισιόν».

Ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι η ΔΕΗ δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και πως ο ίδιος δεν είναι καθόλου ανήσυχος.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…