Σταθάκης στην αδιάβαστη Μπακογιάννη: "Κοινοβουλευτική παρουσία τόσων δεκαετιών και δεν γνωρίζετε το νόμο Κατσέλη" (video)

Ελλιπώς προετοιμασμένη παρουσιάστηκε στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια η Ντόρα Μπακογιάννη και δη για ένα επίμαχο ζήτημα, όπως οι πλειστηριασμοί. Έκπληκτος δήλωσε από την άγνοια της πρώην υπουργού ο Γιώργος Σταθάκης.

577e87c71dc524d2598b4dc7

του Άγγελου Προβολισιάνου

Εξαπολύοντας κατά μέτωπο επίθεση για τη θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών του Δημοσίου, η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε πως ένας στους δύο πολίτες χρωστά στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ τόνισε πως γίνονται 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. «Καταλαβαίνετε τι κάνετε;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε περαιτέρω πως «η πραγματικότητα είναι ότι το κράτος, δηλαδή το Δημόσιο, προχωρεί σε πλειστηριασμούς με μηδενική προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας, όπως συνηθίζετε να τη λέτε».  

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό το κάνετε εσείς κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και το κάνετε και πανηγυρίζοντας. Διότι έχω δει ανθρώπους να ψηφίζουν δύσκολα μέτρα αλλά ανθρώπους που να πανηγυρίζουν και να ψηφίζουν δύσκολα μέτρα, αυτό μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει καταφέρει» υπερθεμάτισε. 

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο υπουργός Περιβάλλοντος προκειμένου να απαντήσει στις -κατά τα λεγόμενά του- 

ανακρίβειες της κ. Μπακογιάννη. «Εκπλήσσομαι από την κοινοβουλευτική παρουσία τόσων δεκαετιών να αγνοεί τη νομοθεσία που ισχύει» είπε δηκτικά και συμπλήρωσε: 

«Ο νόμος είναι πολύ σαφής και να σας θυμίσω πως ο νόμος Σταθάκη έχει τρεις καινοτομίες ως προς το νόμο Κατσέλη:

  1. Προστατεύει και από την Εφορία και από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, πέρα από τα στεγαστικά δάνεια. Άρα, το υπερχρεωμένο νοικοκυριό πηγαίνει στο δικαστήριο για να προστατευτεί εφόσον δεν μπορεί να εξυπηρετήσει απ’ όλες τις κατηγορίες χρεών.
  2. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν υπήρχαν στον παλιό νόμο Κατσέλη, στο νέο νόμο υπάρχουν μαζί με τους πρώην εμπόρους που έχουν χάσει την πτωχευτική τους ιδιότητα.
  3. Κάθε νοικοκυριό που έχει εισόδημα έως 40.350 ευρώ και ακίνητο αξίας έως 280.000 ευρώ έχει πλήρη και καθολική προστασία». 

Και κατέληξε τονίζοντας: «Εκπλήσσομαι πραγματικά που δεν γνωρίζετε το νόμο, θα σας το καταθέσω στα πρακτικά της Βουλής το επόμενο δεκάλεπτο». 

Δείτε το βίντεο:


Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…