Σταθάκης: "H επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει"

Στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο, και στο περιθώριο του Συνεδρίου «Russian Energy Week 2017» που διεξήχθη στη Μόσχα, ο Γιώργος Σταθάκης, έκανε λόγο πως τώρα λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις για τα ενεργειακά.

59d8782d1dc5242e3c8b4567

Ο Γιώργος Σταθάκης που συναντήθηκε με υπουργούς και κορυφαίους παραγόντες από δεκάδες χώρες, μίλησε για τη μετάβαση που συντελείται στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά, με αιχμή τη ραγδαία ανάπτυξη των αγορών φυσικού αερίου και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ώστε να διασφαλιστεί η διεθνής σταθερότητα.

Ο υπουργός , είχε μάλιστα κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Νόβακ, με τον οποίο συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα διμερών ενεργειακών θεμάτων, καθώς και την ανάγκη να υπερισχύσει η προοπτική σταθερής συνεργασίας Ε.Ε.-Ρωσίας.

Για το θέμα του Ελληνικού, τέλος, ο Γ. Σταθάκης σημειώνει ότι «η επένδυση θα προχωρήσει», δεδομένου ότι «θα υπάρχει πλέον και ασφάλεια δικαίου», άρα, θεωρεί, «ήταν η καλύτερη δυνατή λύση».

Όπως τονίζει ο Υπουργός «είναι εμφανές ότι οδεύουμε προς μια μετάβαση. Το πετρέλαιο θα δεχτεί σοβαρές πιέσεις, γεγονός που καταδεικνύει ότι πρέπει να ληφθούν εκείνες οι αποφάσεις, οι οποίες θα διασφαλίσουν ότι δεν θα διαταραχθεί η παγκόσμια αγορά ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο το φυσικό αέριο θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς θα υποστηρίξει τη συνέχιση των επενδύσεων και θα κρατήσει την οικονομία σε κίνηση.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…