Newsroom

Newsroom

Stand Up & Hip Hop Live αλληλεγγύης στους Τιτκώβ, Λάλο και Nachici στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 8μ.μ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, διεξάγεται το Stand Up και Hip Hop Live αλληλεγγύης στους συλληφθέντες μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση της πλατείας Βικτωρίας, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ενάντια στην αστυνομική και κρατική αυθαιρεσία.

skopeutirio

Stand Up και Hip Hop Live αλληλεγγύης θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με αφορμή τον ξυλοδαρμό από τις δυνάμεις καταστολής και τις συλλήψεις που ακολούθησαν μετά τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο ταμείο της Ομάδας Νομικής Βοήθειας* και στην κάλυψη των δικαστικών εξόδων των Τιτκώβ, Λάλου και Nachici.

Καλλιτέχνες της κωμικής και της hip hop σκηνής δείχνουν την αλληλεγγύη τους ενάντια στην αστυνομική και κρατική αυθαιρεσία.

Ο stand up κωμικός, Αλέξανδρος Τιτκώβ, ο μουσικός Θωμάς Λάλος (Vox Populi) και ο 27χρονος Αργεντινός που συνελήφθησαν την Τετάρτη 15 Ιουλίου, αφού ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ και συνελήφθησαν με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία, άκουσαν τον εισαγγελέα και τον ανακριτή να τους επιβάλλει την απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση, καθώς και την απαγόρευση εισόδου τους στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σε κοινή τους δήλωση, οι  Τιτκώβ και Λάλος, κατήγγειλαν την ποινικοποίηση του αντιφασισμού και των διαδηλώσεων που επιχειρείται από την κυβέρνηση, δηλώνοντας παρά τις απαγορεύσεις, την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες, μετανάστες και εργαζόμενους.

Από την πρώτη στιγμή, έλληνες stand up κωμικοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους Αλέξανδρο Τιτκώβ και Θωμά Λάλο, με αλεπάλληλες αναρτήσεις στα social media αλλά και με την παρουσία τους έξω από την Ευελπίδων.

Κωμικοί:

Βύρωνας Θεοδωρόπουλος
Μιχάλης Μαθιουδάκης
Διονύσης Ατζαράκης
Θωμάς Ζάμπρας
Άγγελος Σπηλιόπουλος
Ηλίας Φουντούλης
Πάρις Ρούππος
Οδυσσέας Μαυρομμάτης
Δημήτρης Δούκογλου
Απόλλων Roach

Μουσικοί:

Εισβολέας
McYinka
Infinik
Ghetto Rock

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα υπάρχει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης.

*Η Ομάδα Νομικής Βοήθειας είναι μια ομάδα δικηγόρων που συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2019 ως απάντηση στα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής αλλά και γενικότερης κρατικής αυθαιρεσίας. Κύρια επιδίωξη της ομάδας είναι η άμεση παρέμβαση και η νομική υποστήριξη των ανθρώπων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις κρατικής βίας και καταστολής, η καταγραφή των αυθαιρεσιών της αστυνομίας και η προάσπιση των ατομικών ελευθερίων και δικαιωμάτων. Επικοινωνία: [email protected]

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…