Newsroom

Newsroom

 Σταμπουλίδης : «Θα κάνουμε τις λαϊκές αγορές ατραξιόν»

«Να κάνουμε τις λαϊκές αγορές ατραξιόν. Να αποτελεί μια επιλογή για όλους τους πολίτες. Να πηγαίνουν για να κάνουν και βόλτα».

5036167

Η δήλωση του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή της Νέας Δημοκρατίας άφησε άφωνους παραγωγούς και τηλεθεατές. Ο Πάνος Σταμπουλίδης αποκάλυψε το σχέδιο της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές λέγοντας πως στόχος είναι «να κάνουμε τις λαϊκές αγορές ατραξιόν για τους πολίτες. Να αποτελεί μια επιλογή για όλους τους πολίτες. Να πηγαίνουν για να κάνουν και βόλτα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Π. Σταμπουλίδης, υποστήριξε μάλιστα ότι είναι άδικες οι αντιδράσεις των επαγγελματιών και παραγωγών στις λαϊκές αγορές με το σχέδιο νόμου που εκτός απροόπτου θα βγάλει σήμερα σε διαβούλευση η κυβέρνηση.

Η απάντηση: 

Η πρακτική του delivery στις λαϊκές αγορές δεν τις εκσυγχρονίζει, αλλά αντίθετα αλλοιώνει την έννοια και τη φιλοσοφία τους, τονίζει η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης «Ομόνοια». «Εμείς θέλουμε τους καταναλωτές στις λαϊκές αγορές, θέλουμε οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής προϊόντων από τους πάγκους που στήνουμε, να συγκρίνουν ποιότητες, προελεύσεις, τιμές, ακόμη και πρόσωπα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Δε θέλουμε να μετατρέψουμε τον κόσμο που επισκέπτεται τις λαϊκές αγορές σε έναν πελάτη ενός μανάβικου, μιας γειτονικής φρουτεμπορικής ή των σούπερ μάρκετ», επισημαίνεται και προστίθεται πως η έννοια του delivery που θέλει να περάσει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές αποτελεί έναν τρόπο «για να δικαιολογηθεί η ύπαρξη “εκσυγχρονισμένων εταιρειών” στον χώρο των λαϊκών αγορών». Επισημαίνεται ότι κάποιοι παραγωγοί λαϊκών αγορών εκτελούν ήδη τηλεφωνικές παραγγελίες, είτε σε κάποια μονογονεϊκή οικογένεια, έναν φίλο ή πελάτη ή σε κάποιο άτομο με αναπηρία.

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…