Σταματάει την απεργία πείνας ο Γιάννης Λαγός με την ελπίδα... ότι θα του δοθεί άδεια να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο

Σταματάει την απεργία πείνας ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια φυλάκιση για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Γιάννης Λαγός, καθώς, όπως, ενημέρωσε ο ίδιος, πήρε διαβεβαιώσεις από την εισαγγελία των φυλακών Δομοκού ότι θα του επιτραπεί να εκφωνήσει ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη φορά ως ευρωβουλευτής.

NewsRoom 15/09/2021 | 21:12

Ο φυλακισμένος στον Δομοκό Λαγός, είχε ενημερώσει πριν μερικές ημέρες ότι κάνει απεργία πείνας προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημά του για μεταγωγή στο κτίριο του ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, κάθε φορά που υπάρχει ολομέλεια, προκειμένου να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες,  ουδέποτε έκανε απεργία πείνας, έτρωγε κανονικά και δεν είχε προκύψει κανένα πρόβλημα στις φυλακές. Θέλησε με τον τρόπο αυτό να ασκήσει πίεση προκειμένου να γίνουν δεκτά τα αιτήματά του.

Την Τετάρτη, ο Γιάννης Λαγός έσπευσε να ενημερώσει τους οπαδούς του ότι σταματά την απεργία πείνας γιατί… δικαιώθηκε.

Ο ίδιος με δήλωσή του μέσα από τη φυλακή και μέσω της ιστοσελίδας της πολιτικής ομάδας του «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση», ανέφερε ότι πήρε διαβεβαιώσεις από την εισαγγελία των φυλακών Δομοκού ότι θα του επιτραπεί να εκφωνήσει ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη φορά. Ο ίδιος ζήτησε να μεταφερθεί στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Για να πάει εκεί, θα χρειαστεί συνοδεία 20 πάνοπλων αστυνομικών, που όμως δεν θα μπορούν να εισέλθουν στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα γιατί λειτουργεί με καθεστώς πρεσβείας, όπου απαγορεύεται η είσοδος σε ενόπλους.

Κι όλα αυτά, γιατί ο Γ. Λαγός ανήκει στους «μη εγγεγραμμένους» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των οποίων η γραμματεία -λόγω πολυσυλλεκτικότητας – δέχεται χωρίς κριτήριο τα αιτήματα όσων θέλουν να μιλήσουν.

Αυτό σημαίνει ότι χωρίς την παρουσία αστυνομικών εντός του κτιρίου είναι αδύνατο να μεταβεί εκεί ο Λαγός.

Το αίτημά του, ναι με το έλαβε ο εισαγγελέας φυλακών, όμως, ουδέποτε τον ενημέρωσε ότι θα το κάνει δεκτό, αλλά θα το διαβιβάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.