Newsroom

Newsroom

To «Stairway to Heaven» ανήκει στους Led Zeppelin – Kαι με απόφαση δικαστηρίου

Η περίφημη δικαστική διαμάχη που είχαν οι Led Zeppelin, με το συγκρότημα, Spirit, γύρω από την πατρότητα του τραγουδιού «Stairway to Heaven», του 1971, έφτασε όπως όλα δείχνουν, στο τέλος της. 

Zepplin 741x486 1

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ήρθε να επιβεβαιώσει την ετυμηγορία του 2016,  δικαστηρίου του Λος Άντζελες, ότι το τραγούδι των Led Zeppelin δεν ήταν αντιγραφή του ορχηστρικού τραγουδιού «Taurus», του 1968.

Πριν από το 1968, ένα συγκρότημα χρειαζόταν να καταθέσει στην αρχή Πνευματικών Δικαιωμάτων, που ενέκρινε την αυθεντικότητα ενός τραγουδιού, μόνο την παρτιτούρα. Οι Spirit, από την μεριά τους υποστήριζαν πως η παρτιτούρα που κατατέθηκε δεν ήταν ολόκληρη.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων του συγκροτήματος Spirit όπως και άλλους σχετικά με την ανεπαρκή γνώση των ενόρκων επί των θεμάτων της μουσικής βιομηχανίας καθώς και το νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα.

Ο δικηγόρος των Spirit, Φράνσις Μάλοφαϊ, βγαίνοντας από το δικαστήριο, φανερά απογοητευμένος με την απόφαση, δεν ξεκαθάρισε αν θα υπάρξει νέα προσφυγή, ενώ δήλωσε πως, «Η απόφαση είναι λανθασμένη. Οι Led Zeppelin, μπορούν να χαίρονται που κέρδισαν μέσω των τεχνικών όρων που χρησιμοποίησαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κέρδισαν το ηθικό σκέλος. Όσοι έχουν ακούσει τα δύο τραγούδια αντιλαμβάνονται αμέσως πως πρόκειται για κλοπή».

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018