Newsroom

Newsroom

Στα χέρια της αστυνομίας το "πελατολόγιο" της σπείρας πώλησης κοκαϊνης

Ένα ακόμα χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, έδωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, καθώς εξάρθρωσε σπείρα που διακινούσε νοθευμένη κοκαϊνη στην Πάτρα, τη Δυτική Αχαϊα και τη Ναύπακτο.

59f839fd1dc524cc068b4668

Σύμφωνα με το Patrastime.gr συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες ηλικίας 30, 33, 37 και 42 ετών, για διακίνηση, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών.

Ακόμη δίωξη ασκήθηκε σε βάρος ενός άνδρα 39 και ενός 33 ετών, ενώ συνελήφθη και ένας 29χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ο 42χρονος με τα αρχικά Γ.Κ. ο οποίος όμως για την «πιάτσα» ήταν ο Μάκης, προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τους πέντε συνεργούς του, και στη συνέχεια αφού τις νόθευε, τις πωλούσε, ακόμη και μέσα σε καφετέριες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η δράση του ήταν σε μία καφετέρια στο κέντρο της Πάτρας, μία άλλη σε κοντινή προς το κέντρο πλατεία και μία στην παραλιακή ζώνη. Και οι τρεις πασίγνωστες και από τα πιο γνωστά στέκια των Πατρινών.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των δραστών στην Πάτρα και στη Ναύπακτο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

Στην οικία του 42χρονου (328) γραμμάρια χημικής ουσίας, που χρησιμοποιείται για τη νόθευση της κοκαΐνης,

Στην οικία του 37χρονου (22,1) γραμμάρια κοκαΐνης,

Στην οικία του 30χρονου μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και υπολείμματα κάνναβης,

Στην οικία του 33χρονου υπολείμματα κοκαΐνης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 42χρονος είχε διακινήσει 180 γραμμάρια κοκαΐνης, σε περισσότερες από 250 περιπτώσεις, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο, παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της ονόματα τουλάχιστον 55 Πατρινών που έπαιρναν κοκαϊνη από τον συγκεκριμένο άνδρα.