Στα σκαριά νομοθέτημα για την ταχεία αδειοδότηση των επιχειρήσεων

Τον Σεπτέμβριο θα είναι σε πλήρη εφαρμογή ο αναπτυξιακός νόμος, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη Τύπου για τις νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ 2014-2020 και για τον απολογισμό των τεσσάρων πρώτων προσκλήσεων.

5798baf31dc524ce2e8b4a29

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε επίσης με τους 200 εξωτερικούς συνεργάτες θα αξιολογηθούν 800 επενδύσεις που εκκρεμεί η χρηματοδότησή τους από τους παλαιούς επενδυτικούς νόμους, ενώ ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα προκηρυχθούν τα τέσσερα πρώτα ειδικά καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου που αφορούν τον εξοπλισμό νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υπενθύμισε ότι η διαδικασία για την ένταξη είναι παρόμοια με τα ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός Οικονομίας είπε ακόμη ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει νομοθέτημα για την ταχεία αδειοδότηση των επιχειρήσεων σε τέσσερις κλάδους για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, ώστε να μπορεί να ιδρυθεί μία επιχείρηση σε μία μέρα και το νομοθέτημα για τις στρατηγικές επενδύσεις. Οι κλάδοι αυτοί είναι η μεταποίηση τροφίμων, ο τουρισμός, οι εξορυκτικές δραστηριότητες και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.