Στα "όπλα" η Μονή Λαμίας για τις εκτάσεις "φιλέτο" στη Δυτική Αττική – Τα "βάζει" με τον Κουρουμπλή

Στην επικαιρότητα εξαιτίας της σημαντικής δίκης μεταξύ της Μονής Λαμίας και του Δημοσίου που θα διεξαχθεί στις αρχές Οκτωβρίου έρχεται για ακόμη μια φορά το θέμα των «ιερών» διεκδικήσεων του Ναού για εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων «φιλέτο» σε Περιστέρι και Πετρούπολη.

Η Μητρόπολη Φθιώτιδας με ανακοίνωσή της, κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή φωτογραφίζοντάς τον, πως μέσω πολιτικών κινητοποιήσεων ζητά να «προκαταβάλει τη δικαιοσύνη».

Μάλιστα, τον χαρακτηρίζουν ως «αρχηγό πολιτικών κινητοποιήσεων κατά της Εκκλησίας». Αφορμή για την ανακοίνωση της Μητρόπολης της Φθιώτιδας στάθηκαν οι συναντήσεις του υπουργού με Δημάρχους και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησής της Δυτικής Αττικής ενόψει της σημαντικής δίκης στις 4 Οκτωβρίου μεταξύ του Μητροπολιτικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Λαμίας και του ελληνικού Δημοσίου.

Αιτία της πολυετούς αυτής διαμάχης είναι χιλιάδες στρέμματα «φιλέτο» τόσο εντός όσο και εκτός σχεδίου στους δήμους Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου τα οποία και διεκδικεί ο Ιερός Ναός από τη Λαμία επικαλούμενος μια διαθήκη εκατό ετών.

Το Hot Doc στο τεύχος 107 παρουσίασε εκτενές ρεπορτάζ της μυθιστορηματικής αυτής και πολυπλόκαμης υπόθεσης.

Η Μητρόπολη Λαμίας έχει φτάσει να διεκδικεί 5,6 χιλιάδες στρέμματα εκ των οποίων πλατείες και παιδικές χαρές. Γιατί όμως η εκκλησία «τρέχει» δικαστικά τόσα χρόνια Δημόσιο και ιδιώτες; Τι δουλειά έχει ένας Ιερός Ναός από τη Λαμία να διεκδικεί εκτάσεις γης εντός και εκτός σχεδίου στην Αττική;

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Hot Doc κάνοντας κλικ ΕΔΩ