Στα νύχια των Μπογδάνων

Ποιος άθλιος κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο καθεστώς του Μωυσέως;

5234530 1

Δεν είναι πια αστείο, αγαπητοί αναγνώστες. Κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι φοβάμαι ότι θα βρω τον δρόμο κλειστό από τανκς και την είσοδο μπλοκαρισμένη από χωροφυλάκους.

Άραγε ήταν διαφορετικές οι ταραγμένες μέρες του 1967, ακριβώς πριν τη χούντα που δρομολογήθηκε από τα ανδραγαθήματα του πατρός Μητσοτάκη; Ο Κυριάκος δεν είναι Κωνσταντίνος, το 2021 δεν είναι 1967, ο 21ος αιώνας έχει διαφορετικού τύπου χούντες από τον 20ο και αντί των τανκς υπάρχουν κάμερες.

Δεν χρειάζεται να γίνει πραξικόπημα για να ολισθήσει μία χώρα στην απολυταρχία. Αρκεί μία γκαστρωμένη κάλπη και ένας αποβλακωμένος λαός που ψηφίζει με κριτήριο τη «Μακονία» όταν δεν κοιμάται όρθιος.

Το εκτελεστικό όργανο είναι μία αδίστακτη εκδικητική δράκα, αποφασισμένη να ξεπουλήσει τη χώρα, να καταλύσει κάθε μορφή αντίστασης ή διαφωνίας, να επιβάλει συσκότιση μέρα μεσημέρι, να αναθέσει πόστα κλειδιά σε «σταγονίδια» και καμουφλαρισμένους Απριλιανούς, να αλλάξει νόμους και κανονισμούς για να διαιωνίσει την κυριαρχία της, να βυθίσει τον τόπο στο ζόφο προς ίδιον όφελος.

Σε άλλη χώρα, με ανήσυχο λαό, με κανονικές συνθήκες, με μόρφωση και εκπαίδευση, το γκουβέρνο του Μητσοτάκη θα είχε πέσει τριάντα φορές μέσα σε αυτή τη μαύρη διετία. Οι τα φαιά φορούντες θα περνούσαν από ειδικό, αν όχι λαϊκό, δικαστήριο. Η δικαιοσύνη θα παρενέβαινε διαρκώς και τα μεγάλα κεφάλια της κυβέρνησης θα λογοδοτούσαν στο εδώλιο. Η δημοσιογραφία θα έσκιζε τα ρούχα της από οργή και θα περνούσε μερόνυχτα στα χαρακώματα. Τα συνδικάτα θα επαναστατούσαν και θα έβγαζαν τους εργαζομένους στα πεζοδρόμια και στις πλατείες καθ’ εκάστην.

Η Ελλάδα; Η Ελλαδάρα μας αποχαυνώνεται στα ριάλιτι και μετράει τις ρουφηξιές του Πολάκη, για να δει αν είναι περισσότερες από τα εκατομμύρια που θα χάσει το ελληνικό κράτος από το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Πάντα τόσο κοντά βρισκόμασταν στον πάτο ή μεταλλαχτήκαμε και εμείς από τα χρόνια της αφθονίας και της επίπλαστης ευημερίας;

Ναι, το άρθρο 36 (πρώην 191) του νέου -αυστηροποιημένου- Ποινικού Κώδικα είναι αυτό που με έβγαλε δευτεριάτικα από τα ρούχα μου. Όχι, δεν ακούσατε τίποτε για αυτό το θέμα στα εξωνημένα μέσα «ενημέρωσης» και ούτε πρόκειται. Δεν συμφέρει να δοθεί δημοσιότητα σε ένα άρθρο που αρμόζει σε δικτατορία και να γίνει αντικείμενο δημόσιου σχολιασμού, πόσο μάλλον διαβούλευσης. Πλέον, θα ισχύουν χαρτί και καλαμάρι τα εξής:

«Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή.

Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων.

Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή».

Εκείνο που άλλαξε δεν είναι τόσο η ουσία του άρθρου, όσο η ξεδιάντροπη απόπειρα για χειραγώγηση του Τύπου, μέσω μίας διατύπωσης που μπάζει βαρέλια ολόκληρα από νερό – και από παρθένο λάδι.

Θα θυμάστε, ίσως, ότι το Documento εξαιρέθηκε από την κρατική επιχορήγηση προς τον Τύπο (από το «πέτσωμα», για να καταλαβαινόμαστε) επειδή τάχα διακινούσε fake news σχετικά με την πανδημία.

Φυσικά αυτό ήταν ανυπόστατο και εξωφρενικά στρεψόδικο, αφού ήταν τα συστημικά μέσα αυτά που μας φλόμωσαν και μας φλομώνουν ακόμη με το κυβερνητικό παραμυθάκι για «εξαιρετική διαχείριση» της πανδημίας με τους 15.000 νεκρούς  Αλλά η δουλίτσα έγινε και ο παλιοχαρακτήρας δολοφονήθηκε.

Στην ίδια απόχη περνούν για πρώτη φορά και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που τόση αλλεργία προκαλούν στο Μητσοτακέικο. Ο δικαστής που στραβοξύπνησε ή στραβογάμησε έχει πλέον τη δικαιοδοσία να ρίξει στη μπουζού τον δημοσιογράφο ή τον εκδότη ή τον απλό χρήστη του διαδικτύου, για να μάθει άλλη μία φορά να μη κλονίζει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του «στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία»! Με πρόσχημα τα «fake news», που μπορεί να μην είναι καν τέτοια.

Παραδείγματος χάριν, έγραψα παραπάνω ότι οι νεκροί του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 15.000, ενώ ο πραγματικός αριθμός είναι 14.679. Ή μπορεί να γράψω ποιητική αδεία ότι το τουρκικό σκάφος «κοντεύει Πειραιά», ενώ στην πραγματικότητα έφτασε μέχρι τις ακτές της Κρήτης. Ή ότι οι άγρια ξυλοφορτωμένοι από τα ΜΑΤ στην Τήνο για τις ανεμογεννήτριες είναι «καμιά δεκαριά» ενώ δεν ξεπερνούν τους εννέα.

Τι ακριβώς εμποδίζει τη δικαιοσύνη να με μπαγλαρώσει ως κινδυνολόγο και διασπορέα ψευδών ειδήσεων και τους φαιογάλαζους μπογδάνους να με σημαδέψουν;

Βλέπετε τον κίνδυνο ή να βάλω τις φωνές; Είναι ή δεν είναι ένας ύπουλος ασκός Αιόλου, περίτεχνα φουσκωμένος για να χωράει κάθε λογής αντιπαθητικό ή ενοχλητικό προς το καθεστώς; Εκτός αν νομίζετε ότι οι εισαγγελείς θα κινηθούν ενάντια στον Σκάι ή στους επιδημιολόγους για τη διασπορά των κίβδηλων ειδήσεων, οπότε δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

Στην προ-προηγούμενη εκδοχή του άρθρου 191, αυτήν που ίσχυε επί Σαμαρά και τροποποιήθηκε το καλοκαίρι του 2019 από την κυβέρνηση ΣυΡιζΑ, γινόταν αναφορά και σε «κλονισμό της εμπιστοσύνης του κοινού προς το εθνικό νόμισμα», προφανώς εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Τώρα που τα ψέκια έστρεψαν την προσοχή τους στον Covid-19 και στα εμβόλια, ο νομοθέτης έβαλε στο στόχαστρο στα fake news τα σχετικά με τη δημόσια υγεία.

Θα μπορούσε να το γράψει και με μεγαλύτερη σαφήνεια, για να μη μπερδεύονται οι αστοιχείωτοι. «Όποιος διαδίδει ότι τα έχουμε κάνει μαντάρα με τη διαχείριση της πανδημίας και τους εμβολιασμούς, όποιος ισχυρίζεται ότι πάμε κατά διαόλου και θα έχουμε συντροφιά τον Covid για 5-6 χρόνια ακόμα, όποιος αμφισβητεί τα θέσφατα του δημοκράτη Πλεύρη και των ακαταδίωκτων επιδημιολόγων που πετσώσαμε θα πάει στη φυλάκα να κάνει παρέα με τα ποντίκια, με τον Λιγνάδη και με τον Φουρθιώτη».

Ας μη λέμε ονόματα όμως, γιατί μπορεί να θυμώσει η Μαρέβα και να μας τραβήξει καμιά αγωγή για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Δική της είναι η δικαιοσύνη και ό,τι θέλει θα κάνει.

Στο πλαίσιο της παραπάνω αυθαιρεσίας, που πλέον θεσμοθετείται και γίνεται σιγαστήρας στα χέρια κάθε επιτήδειου φορέα εξουσίας, ο διάδοχος του Χρυσοχοΐδη Τάκης Θεοδωρικάκος φόρεσε μοδάτη μαύρη κουκούλα και ανέλαβε δράση χωρίς χρονοτριβή. «Έδωσα εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να διερευνήσει την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος», τιτίβισε χαριτωμένα.

Άραγε θα ξεκινήσουν από την Εκκλησία και το ιερατείο οι διώξεις; Από τους κάθε λογής διαπρύσιους αντιεμβολιαστές που σχεδόν όλοι ψηφίζουν με το δεξί; Ή μήπως να περιμένουμε επισκέψεις στο Documento, όπως συνήθως; Η χούντα είναι εδώ και σας φτύνει κατάμουτρα, εσάς που νομίζατε ότι ψηφίσατε φιλελευθερισμό και που επιμένετε ότι όλοι είναι ίδιοι, λες και βγήκατε από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητής.

Την ίδια ώρα που ο άλλοτε Κνίτης και άλλοτε δημοσκόπος μπαρμπα-Τάκης παιάνιζε τις απειλές του, τα δικά του ΜΑΤ μαύριζαν στο ξύλο όσους διαμαρτυρήθηκαν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Τήνο και προσεχώς σε ένα βουνό πάνω απ’ το σπίτι σας.

Πώς είπατε; Όχι, ούτε το βρωμόξυλο κρίθηκε άξιο αναφοράς από τα δελτία ειδήσεων. Ο απερίσκεπτος συνάδελφος που τόλμησε να μας δείξει τον φουστανελοφόρο αντιεμβολιαστή των Πατρών αναγκάστηκε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, όταν τον άκουσε να δηλώνει ψηφοφόρος (όχι του Σώρρα, αλλά) της Νέας Δημοκρατίας. «Ας μη το γυρίσουμε στα πολιτικά», ψέλλισε έντρομος. Περίεργο πάντως, εμένα ο τσολιάς μου είχε φανεί μαοϊκός.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων