Newsroom

Newsroom

Στα μαλακά ξανά ο Μάκης Ψωμιάδης: 4,5 χρόνια εξαγοράσιμα

Στα μαλακά έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση των στημένων αγώνων Μάκη Ψωμιάδη, στον οποίο επέβαλε…

psomiadis 0

Στα μαλακά έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση των στημένων αγώνων Μάκη Ψωμιάδη, στον οποίο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών  εξοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 35.000 ευρώ. Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση, που σημαίνει ότι ο Ψωμιάδης, προσωρινά τουλάχιστον, θα αφεθεί ελεύθερος. Από την ποινή φυλάκισης αφαιρούνται οι 24 μήνες κράτησης που έχει εκτίσει. 

Η ίδια ποινή επεβλήθη και στον Κωνσταντίνο Ραβιόγλου, επίσης εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα και με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση. Στον Θωμά Μητρόπουλο επεβλήθη ποινή τριών ετών επίσης εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα. Και αυτή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση.

Στους Διονύση Κωτούλα και Περικλή Αμανατίδη επεβλήθη φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή.  

Οι Μάκης Ψωμιάδης, Κωνσταντίνος Ραβιόγλου και Θωμάς Μητρόπουλος θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Αν η απόφαση του Εφετείου είναι καταδικαστική, μόνο τότε θα υποχρεώσουν να εκτίσουν την τελική ποινή ή να την εξαγοράσουν. 

Ένοχοι είχαν κριθεί από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι Μάκης Ψωμιάδης, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Διονύσης Κωτούλας και Περικλής Αμανατίδης για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των στημένων αγώνων. 

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν ελαφρυντικά προτέρου εντίμου βίου, πράγμα το οποίο έγινε δεκτό, μόνον για τους Κωτούλα και Αμανατίδη. Είναι πάντως άξιο απορίας πως ζητήθηκε ελαφρυτνικό προτέρου εντίμου βίου ακόμη και για τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος επί χρόνια καταφέρνει να μην καταδικάζεται αλλά ακόμη και όταν καταδικάζεται να μην μπαίνει φυλακή. Σε πολλές από τις περιπτώσεις που αθωώθηκε, οι δικαστές αποδείχθηκε πως ανήκαν στο παραδικαστικό. Στην υπόθεση του βιασμού του θύματός του με το μπουκάλι, το ηχητικό του βιασμού το οποίο είχε ηχογραφήσει ο ίδιος, είχε βρεθεί σε έρευνα στο σπίτι του. Κανένας όμως εισαγγελέας δεν το άγγιζε. Κανένας δεν άσκησε δίωξη. Έτσι η υπόθεση παραγράφηκε. Ένα είναι βέβαιο. Αυτός δεν είναι πρότερος έντιμος βίος.

Αναφορικά με την υπόθεση των στημένων, αθώοι  κρίθηκαν οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης και Γιάννης Παπακώστας.

Η εισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου είχε προτείνει την ενοχή των πέντε καταδικασθέντων για τα εξής αδικήματα: Για τον Μάκη Ψωμιάδη για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση. Για τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου για δωροληψία και δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και παράνομο στοιχηματισμό για τον Θωμά Μητρόπουλο, Διονύση Κωτούλα και Περικλή Αμανατίδη για δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση

Ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε αθώος για τα αδικήματα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομο στοιχηματισμό.

Διαβάστε για τον πρότερο “έντιμο” βίο του Μάκη Ψωμιάδη 

Δείτε τη σχετική εκπομπή

 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…