«Στα μαχαίρια» Μητσοτάκης και Κικίλιας - Ποιος είναι ο «σκιώδης» υπουργός Υγείας που ελέγχει τον Κικίλια

Ο Μητσοτάκης προετοιμάζει τον επόμενο υπουργό Υγείας...

NewsRoom 23/03/2021 | 12:08

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν πως η ρήξη ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας έχει να κάνει με την αιφνίδια ανακοίνωση του lockdown  από τον Κικίλια, πριν από σχεδόν ένα μήνα, ωστόσο το ρήγμα μεταξύ τους εμπεριέχει βαθύτερες, δομικές διαφωνίες.

Ειδικά τώρα που η διαχείριση της πανδημίας εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε ανυπολόγιστο φιάσκο, η συνεργασία και η σχέση του  Μητσοτάκη με τον Βασίλη Κικίλια είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό έχει αναθεωρήσει την αποτελεσματικότητα του Κικίλια και η αλήθεια είναι πώς πέρασε από το μυαλό του μέχρι και η αποπομπή του Κικίλια από το υπουργείο Υγείας στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση όλο αυτό το παρασκήνιο δεν προέρχεται από κάποιο αντίπαλο μέσο που θέλει να πλήξει τον πρωθυπουργό και την εικόνα της ΝΔ, αλλά από μιντιακό όμιλο στρατευμένο στους σχεδιασμούς των κυβερνώντων. Μάλιστα οι πληροφορίες που αναφέρει το δημοσίευμα του εν λόγω μέσου, είναι αποκαλυπτικές για την κατάσταση που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια της κυβέρνησης.

Και η είδηση είναι ότι με εντολή Μητσοτάκη, ο Άκης Σκέρτσος έχει αναλάβει χρέη ενδοκυβερνητικού άτυπου υπουργού Υγείας που ελέγχει τον Κικίλια και τον περιμένει στη γωνία για το επόμενο στραβοπάτημα.

Mεταξύ αυτών που διαβάζουμε στο επίμαχο άρθρο είναι πως πριν τον ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης, φώναξε στο Μαξίμου τον Κικίλια και του ανακοίνωσε την εκχώρηση «απευθείας» αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή υπουργό Κοντοζαμάνη. Αυτό όμως που δεν του είπε ο πρωθυπουργός, ήταν ο  «άτυπος» ρόλος που θα αναλάμβανε ο Άκης Σκέρτσος.

Γιατί από τότε και στο εξής, ο Σκέρτσος είναι ο άνθρωπος που διοικεί το υπουργείο Υγείας. Μέσω του φίλου του και γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριου Θεμιστοκλέους, έχει συνολική και ενδελεχής ενημέρωση για τα πάντα, τις περισσότερες φορές ακόμη και πριν από τον Κικίλια.

Σύμφωνα με τις διαρροές όλα δείχνουν πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από τον πρωθυπουργό και ο Άκης Σκέρτσος θα είναι  ο επόμενος υπουργός Υγείας.