«Στα μαχαίρια» Μητσοτάκης και Κικίλιας – Ποιος είναι ο «σκιώδης» υπουργός Υγείας που ελέγχει τον Κικίλια

Ο Μητσοτάκης προετοιμάζει τον επόμενο υπουργό Υγείας...

5074252

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν πως η ρήξη ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας έχει να κάνει με την αιφνίδια ανακοίνωση του lockdown  από τον Κικίλια, πριν από σχεδόν ένα μήνα, ωστόσο το ρήγμα μεταξύ τους εμπεριέχει βαθύτερες, δομικές διαφωνίες.

Ειδικά τώρα που η διαχείριση της πανδημίας εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε ανυπολόγιστο φιάσκο, η συνεργασία και η σχέση του  Μητσοτάκη με τον Βασίλη Κικίλια είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό έχει αναθεωρήσει την αποτελεσματικότητα του Κικίλια και η αλήθεια είναι πώς πέρασε από το μυαλό του μέχρι και η αποπομπή του Κικίλια από το υπουργείο Υγείας στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση όλο αυτό το παρασκήνιο δεν προέρχεται από κάποιο αντίπαλο μέσο που θέλει να πλήξει τον πρωθυπουργό και την εικόνα της ΝΔ, αλλά από μιντιακό όμιλο στρατευμένο στους σχεδιασμούς των κυβερνώντων. Μάλιστα οι πληροφορίες που αναφέρει το δημοσίευμα του εν λόγω μέσου, είναι αποκαλυπτικές για την κατάσταση που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια της κυβέρνησης.

Και η είδηση είναι ότι με εντολή Μητσοτάκη, ο Άκης Σκέρτσος έχει αναλάβει χρέη ενδοκυβερνητικού άτυπου υπουργού Υγείας που ελέγχει τον Κικίλια και τον περιμένει στη γωνία για το επόμενο στραβοπάτημα.

Mεταξύ αυτών που διαβάζουμε στο επίμαχο άρθρο είναι πως πριν τον ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης, φώναξε στο Μαξίμου τον Κικίλια και του ανακοίνωσε την εκχώρηση «απευθείας» αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή υπουργό Κοντοζαμάνη. Αυτό όμως που δεν του είπε ο πρωθυπουργός, ήταν ο  «άτυπος» ρόλος που θα αναλάμβανε ο Άκης Σκέρτσος.

Γιατί από τότε και στο εξής, ο Σκέρτσος είναι ο άνθρωπος που διοικεί το υπουργείο Υγείας. Μέσω του φίλου του και γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριου Θεμιστοκλέους, έχει συνολική και ενδελεχής ενημέρωση για τα πάντα, τις περισσότερες φορές ακόμη και πριν από τον Κικίλια.

Σύμφωνα με τις διαρροές όλα δείχνουν πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από τον πρωθυπουργό και ο Άκης Σκέρτσος θα είναι  ο επόμενος υπουργός Υγείας.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…