«Στα μαχαίρια» Κουρτάκης και Μαυρίδης: Ο «Φιλελεύθερος» φτιάχτηκε στο γραφείο του Μητσοτάκη

«Στόχος να δημιουργηθεί ένα Μέσο που θα αποτελεί το "Ευαγγέλιο" του Κυριάκου» - Τα Παραπολιτικά «καρφώνουν» τον Μαυρίδη

Μια απίστευτη αποκάλυψη και ένας ισχυρός «εμφύλιος» στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει πάρει σάρκα και οστά εδώ και κάποιες ώρες.

Κουρτάκης εναντίον Μαυρίδη και «Παραπολιτικά» εναντίον «Φιλελεύθερου» για το ποιος θα αποτελεί το επίσημο προπαγανδιστικό όργανο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα των Παραπολιτικών, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» φτιάχτηκε σε συνεργασία με το γραφείο του Μητσοτάκη και μια διαφημιστική εταιρεία «με σκοπό να αποτελέσει το “ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου».

Αναφέρεται αναλυτικά στο επίμαχο δημοσίευμα:

«Μια φορά και έναν καιρό στο γραφείο ενός αρχηγού κόμματος (Μητσοτάκης), ένας δημοσιογράφος και μια διαφημιστική εταιρεία, η V+O, είχαν αποφασίσει να γίνουν και εκδότες. Κάπως έτσι είχε προκύψει η επιτυχημένη (ανέστειλε προσφάτως την κυκλοφορία της) εφημερίδα “Φιλελεύθερος”.

Στόχος να δημιουργηθεί ένα Μέσο που θα αποτελεί το “Ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου.

Παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν κάτι εκατομμύρια (προφανώς σε ευρώ), το εγχείρημα δεν κατάφερε να συναντήσει την απήχηση του αναγνωστικού κοινού. Ωστόσο, από την εξέλιξη της εκδοτικής προσπάθειας, εσχάτως πληροφορήθηκα ότι υπήρξε και ένας κερδισμένος: Η διαφημιστική V+O των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου, που χειρίστηκε διάφορα για λογαριασμό του καλού συναδέλφου Θανάση Μαυρίδη.

Να φανταστείτε ότι ακόμα και το ένθετο που επιμελούνταν συγγενικό πρόσωπο του Βαρβιτσιώτη είχε καταφέρει να εξασφαλίσει χορηγία από την Εθνική Τράπεζα. Με δεδομένο ότι έχει αναστείλει την έκδοσή της η εφημερίδα, θέλω να πιστεύω ότι έχει διακοπεί και η χορηγία που σχετιζόταν με το πολιτιστικό ένθετο».

Τα χιλιάδες ευρώ της Λίστας Πέτσα που σπαταλήθηκαν για την χειραγώγηση των ΜΜΕ,φαίνεται πως τελικά θα δημιουργήσουν πολλαπλά προβλήματα στην κυβέρνηση.

Όλα δείχνουν πως η «μοιρασιά» δεν έγινε δίκαια…