Στα κεραμίδια το «κίνημα της γραβάτας»!

Η πολιτική για τον κ. Μητσοτάκη είναι κυρίως σκηνοθεσία. Το περιεχόμενο, δηλαδή το έργο, είναι δευτερεύουσας σημασίας...

5256555 1

Δεν ξέρω πώς θα πετύχει ο πρωθυπουργός να κάνει τους Ελληνες ευτυχισμένους -το έχουν επιχειρήσει πολλοί πριν απ’ αυτόν, πιο προσοντούχοι-, διαπιστώνω όμως ότι έχει καταφέρει να θυμώσει αρκετούς από κείνους που τον εμπιστεύτηκαν. Η πολιτική για τον κ. Μητσοτάκη και την πολυάριθμη ομάδα επικοινωνιολόγων, διαφημιστών και επαγγελματιών της κολακείας που τον πλαισιώνει είναι κυρίως σκηνοθεσία. Το περιεχόμενο, δηλαδή το έργο, είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αυτό που μετράει είναι πώς θα πουλήσεις και όχι τι θα πουλήσεις. Αυτό που παίζει ρόλο είναι το περιτύλιγμα, όχι το ίδιο το προϊόν.

Αν οι συντελεστές της παράστασης είναι ικανοί στο πλασάρισμα, αν οι μηχανισμοί υποστήριξης έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους οργανώνοντας μαζικές εκστρατείες πειθούς, αν μερικοί αξιολογητές έχουν δεχτεί (είτε καλοπροαίρετα είτε με το αζημίωτο) να εξωραΐσουν την πραμάτεια που μπαίνει στον ανταγωνισμό, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα πλήθη θα συρρεύσουν. Τον πρώτο καιρό στα ταμεία θα υπάρξει συνωστισμός. Πολλοί θα θελήσουν να δουν αυτό που έχει διαφημιστεί τόσο πολύ και έχει παρουσιαστεί σαν το γεγονός της χρονιάς που θα αφήσει το αποτύπωμά του στην Ιστορία. Ενα μέρος του κόστους θα καλυφθεί.

Ωστόσο, αν το έργο είναι κακό, δύσκολα θα μπορέσουν να το σώσουν οι πρωταγωνιστές, όσο γνωστοί κι αν είναι, ακόμα κι αν έχουν δώσει το «είναι τους» για να το υποστηρίξουν. Αναπόφευκτα θα ξεκινήσουν οι μουρμούρες. Οι θεατές θα αρχίσουν να βλέπουν τις κραυγαλέες αδυναμίες και από στόμα σε στόμα θα κυκλοφορήσει η άποψη ότι είναι «μάπα το καρπούζι». Το μήνυμα προς άλλους υποψήφιους θεατές θα είναι σαφές. Δεν αξίζει τον κόπο. Δεν είναι φρόνιμο ούτε τα λεφτά σας να χαλάσετε ούτε τον πολύτιμο χρόνο σας να διαθέσετε για να παρακολουθήσετε ένα έργο που προαναγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες και αποδείχτηκε της συμφοράς. Το κλίμα πανικού θα περάσει και στο εσωτερικό του θιάσου. Μοιραία η παράσταση, κάποια στιγμή, θα κατέβει.

Η Δεξιά εκμεταλλεύτηκε τις αστοχίες, τα λάθη, τις ανακολουθίες και τους ερασιτεχνισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης στο πεδίο της διαχείρισης των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν τα μεσαία στρώματα. Υποσχέθηκε ότι έχει έτοιμο το σχέδιο που θα βελτιώσει την κατάστασή τους.

Ελεγε «ναι σε όλα», σιγοντάριζε τις διαμαρτυρίες τους, επιτέθηκε με σφοδρότητα στους πολιτικούς αντιπάλους της κατηγορώντας τους για αναλγησία και πανηγύρισε δεόντως όταν κατέβηκαν στους δρόμους. Ηταν το «κίνημα της γραβάτας», το οποίο αγκάλιασε και χάιδεψε στοργικά. Σήμερα αυτό το κίνημα έχει γυρίσει εναντίον της, παρά το γεγονός ότι στην κορυφή της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των κλάδων που το αποτελούν βρίσκονται άνθρωποι που ανήκουν στη συντηρητική παράταξη ή είναι φανατικοί κεντροαντιαριστεροί.

Οι δικηγόροι είναι στα κεραμίδια με τα γλίσχρα επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση (κι αυτά σε λίγους) και οι σύλλογοί τους ζητούν την παραίτηση του υπουργού Εργασίας. Οι φαρμακοποιοί στα κεραμίδια, δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους επειδή η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία χωρίς να συνεννοηθεί μαζί τους. Οι γιατροί στα κεραμίδια, χαρακτηρίζουν τις εκκλήσεις του υπουργείου τελεσίγραφα και κατηγορούν την κυβέρνηση γιατί δεν έχει κάνει προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Οι έμποροι στα κεραμίδια, εξοργισμένοι με το σύστημα ακορντεόν, έχουν «παραδώσει» τα κλειδιά των μαγαζιών τους στο μέγαρο Μαξίμου. Δεν ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ελέγχονται από το ΚΚΕ, δεν είναι αριστεριστές, δεν είναι αναρχικοί. Βγήκαν όμως στα κεραμίδια. Προφανώς νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν. Είχαν πληρώσει εισιτήριο για να δουν την πολυδιαφημισμένη παράσταση και τώρα φωνάζουν: «Τα λεφτά μας πίσω».

Ανάγωγα

Φλύαρο το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας όταν το συμφέρει, μούγκα όταν συμβαίνουν ενοχλητικά πράγματα για την κυβέρνηση. Κατήγγειλε τον Τσίπρα για αντιδημοκρατική συμπεριφορά όταν κατέθεσε αγωγές σε δημοσιογράφους, αλλά δεν βγάζει κιχ τώρα που αστυνομικοί στέλνουν εξώδικα σε εφημερίδες. Ετσι είναι. Ευαίσθητοι με μεζούρα.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…