Στα «κάγκελα» ο Πορτοσάλτε με τον Πατούλη που ζήτησε προσλήψεις στο ΕΣΥ

Πλέον ο άτυπος εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Πορτοσάλτε, επιτίθεται και σε όσους Νεοδημοκράτες βγαίνουν εκτός κομματικής γραμμής 

Πορτοσάλτε

Εκτός νεοδημοκρατικής γραμμής, σήμερα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δήλωσε ξεκάθαρα πως χρειάζονται προσλήψεις γιατρών. Είχε την ατυχία ωστόσο να κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ με τον άτυπο εκπρόσωπο τύπου – δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε απέναντι του. 

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε «Αυτή τη στιγμή το Σύστημα Υγείας χρειάζεται ενίσχυση από μόνιμο προσωπικό. Έφυγαν από το ΕΣΥ 480 γιατροί το 2019, κυρίως διευθυντές, επειδή συνταξιοδοτήθηκαν, οι οποίοι άφησαν τεράστια κενά. Αυτή τη στιγμή δεν έχει ενισχυθεί με ένα ισότιμο ή μεγαλύτερο ποσοστό συναδέλφων οι οποίοι να είχαν ενισχυθεί από τη γνώση, αυτή τη σημαντική γνώση των συναδέλφων». 

Σε έξαλλη κατάσταση ο Άρης Πορτοσάλτε, ανεβάζοντας τους τόνους ζητούσε επίμονα από τον Γιώργο Πατούλη να απαντήσει αν χρειάζονται προσλήψεις τονίζοντας πως η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει κάνει 4.000 προσλήψεις, με τον Περιφερειάρχη Αττικής να απαντά «το θέμα είναι τι προσέλαβε. Όχι γιατρούς. Το ΕΣΥ χρειάζεται ενίσχυση, το λέμε χρόνια, το λέμε και τώρα. Η κυβέρνηση δεν προσέλαβε γιατρούς. Το εθνικό σύστημα υγείας αποτελείται από βοηθητικό προσωπικό, από νοσηλευτικό προσωπικό, από ιατρικό προσωπικό. Και πολλές φορές, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσλήψεων έχουν κι αυτά την αξία τους. 

Και φυσικά ο Άρης Πορτοσάλτε δεν σταμάτησε ούτε εκεί. Θεώρησε σκόπιμο για άλλη μια φορά να αναφέρει πως  οι γιατροί που μπορεί να προσληφθούν τώρα θα είναι αχρείαστοι στο μέλλον. Συγκεκριμένα φωνάζοντας είπε «Δεν θα έχουμε για πάντα κορονοιό κύριε Πατούλη. Σήμερα επικρατεί μια έκτακτη κατάσταση και είμαστε σε πόλεμο, άρα είναι συνθήκες πολέμου. Μεθαύριο όταν ησυχάσουμε, θα χρειάζονται όλοι αυτοί ή θα έχουμε πλεόνασμα;» 

Ο Γιώργος Πατούλης απαντώντας στην ερώτηση – επίθεση του δημοσιογράφου απάντησε πως «Το εθνικό σύστημα υγείας για να είναι ποιοτικό και δωρεάν όπως χρειάζεται να είναι, αυτό που χρειάζεται είναι πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη και μια οργανωμένη δομή με ποιοτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Από τη στιγμή λοιπόν που χρειάζονται όλα αυτά, σήμερα πρέπει να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή να σωθούν άνθρωποι και να κάτσουμε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση ανασυγκρότησης του εθνικού συστήματος υγείας, που μέσα από αυτό να αξιοποιήσουμε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό».

 

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων

Καταδίκη της επίθεσης του Ιράν από τους G7: «Εργαζόμαστε για σταθεροποίηση της κατάστασης»

g7

Καταδίκη της επίθεσης του Ιράν από τους G7: «Εργαζόμαστε για σταθεροποίηση της κατάστασης»

Η συνεδρίαση των G7 πραγματοποιήθηκε εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης στη Μέση…