Στα κάγκελα η Ρωσική πρεσβεία με τον Κασιμάτη – «Αίσχος»… κάνει αντισοβιετική προπαγάνδα 

Νέα ανάρτηση στο Twitter από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα - Οργισμένη αντίδραση για το άρθρο από τον Στέφανο Κασιμάτη στα «Νέα»

FFOayx2WQAYOY y

Την οργισμένη αντίδραση της Ρώσικης Πρεσβείας στην Ελλάδα προκάλεσε το τελευταίο άρθρο-γνώμης του γνωστού αρθρογράφου, Στέφανου Κασιμάτη στα νέα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Στέφανος Κασιμάτης σε άρθρο που δημοσίευσε στα «Νέα» σχολίασε τη βεβήλωση του μνημείου των Σοβιετικών στρατιωτών. Το κείμενο που δημοσίευσε κατέληγε στη διαπίστωση ότι «οι Σοβιετικοί δεν μας απελευθέρωσαν ποτέ με το στρατό τους».

Ρωσική Πρεσβεία κατά Στέφανου Κασιμάτη

Το παραπάνω κείμενο προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ρώσικης Πρεσβείας, η οποία δεν δίστασε να τον κατηγορήσει για «αντισοβιετική» προπαγάνδα.

Συγκεκριμένα, το κείμενο στο οποίο focus η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας γράφει: «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Ελλάδα οφείλει ένα μνημείο στον Κόκκινο Στρατό και αυτό στην Καλλιθέα είναι ό,τι πρέπει. Χρειάζεται το μνημείο για να εκφράζει την αιώνια ευγνωμοσύνη μας στους Σοβιετικούς που δεν μας ”απελευθέρωσαν” με τον στρατό τους».

Στην ανάρτησή της η Ρωσική Πρεσβεία αναφέρει:

«Ο γνωστός αρθρογράφος εκμεταλλεύτηκε τη βεβήλωση από τους υπέρμαχους του ναζιστικού “Αζόφ” του μνημείου των Σοβιετικών στρατιωτών στην Καλλιθέα για να “αμαυρώσει” τον αδιαμφισβήτητο καθοριστικό ρόλο του Κόκκινου Στρατού στην απελευθέρωση της Ευρώπης από την χιτλερική κατοχή».

«Η Σοβιετική Ένωση θυσίασε στο βωμό της Νίκης 27 εκατομμύρια ζωές. Αίσχος!” γράφει σε ανάρτησή της η Ρωσική Πρεσβεία και επισυνάπτει τον “χάρτη τόπων ταφής Ρώσων και Σοβιετικών πολεμιστών στην Ελλάδα»

 

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»