Στα χνάρια της Χρυσής Αυγής και του Παναγιώταρου ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

«Σοκαριστικός» δεν ήταν ο κατάλογος, αλλά η αθλιότητα 

4871389

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επανέλαβε στη Βουλή το σύνθημα «Τι Μπογδάνος τι ρουφιάνος» υπενθυμίζοντας την περίπτωση της αποκάλυψης ταυτότητα διαδηλωτή από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Έκτοτε ο κ. Μπογδάνος έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα επιβεβαίωσης του συνθήματος, ωστόσο χθες κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, φτάνοντας σε νέα βάθη ποταπής συμπεριφοράς.

Μέσα από την ιστοσελίδα συμφερόντων του, το meaculpa.gr, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος χθες δημοσιοποίησε κατάλογο αλλοδαπών ΝΗΠΙΩΝ που φοιτούν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, στοχοποιώντας τα με πρωτοφανή τρόπο και με τίτλο «σοκαριστικός κατάλογος». Μάλιστα, στον κατάλογο υπάρχει και το ονοματεπώνυμο της νηπιαγωγού που είναι υπεύθυνη για το συγκεκριμένο τμήμα.

Επρόκειτο για τον κατάλογο των μαθητών ο οποίος κυκλοφορούσε στα social media και έδειχνε ότι οι μαθητές με ελληνικά ονόματα αποτελούσαν μειοψηφία στο συγκεκριμένο τμήμα του νηπιαγωγείου. Παράλληλα, το απαράδεκτο άρθρο φρόντιζε να εξωραΐζει τον ίδιο τον Μπογδάνο, καταλήγοντας στη φράση ότι «με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως αυτή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, βουλευτές και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας παραμένουν εξαφανισμένοι από την πόλη και μακριά από τα πραγματικά της προβλήματα». Λίγο αργότερα και μετά την κατακραυγή στα social media, η λίστα των ονομάτων αφαιρέθηκε από το άρθρο. (σημειώνεται ότι το koutipandoras.gr έχει στη διάθεσή του screenshot από το άρθρο όπως είχε ανέβει αρχικά).

Η συνέχεια βεβαίως ήταν ακόμη πιο εξοργιστική αφού η συγγνώμη παραμένει άγνωστη λέξη για τον βουλευτή της ΝΔ. Ενώ λοιπόν ο ίδιος είχε φροντίσει αρχικά να αναδημοσιεύσει το άρθρο του meaculpa, όταν τού ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον δημοσιογράφο του InfoWar Άρη Χατζηστεφάνου, ο Κ. Μπογδάνος, έκανε τον… ανήξερο, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν αναρτήθηκε ο κατάλογος με τα ονόματα στην ιστοσελίδα meaculpa.gr και απειλώντας τον Χατζηστεφάνου με αγωγή.

 

Ωστόσο, ο πανικός του φαίνεται πως δεν βοήθησε και πολύ στις εσωτερικές συνεννοήσεις του βουλευτή με το site, για το πώς να μαζέψουν την τεραστίων διαστάσεων δημοσιογραφική αλητεία που είχαν διαπράξει. Έτσι, την ίδια ώρα που ο Μπογδάνος υποστήριζε ότι τα ονόματα δεν είχαν αναρτηθεί ποτέ και απειλούσε με αγωγές πραγματικούς δημοσιογράφους, τo meaculpa.gr, τουίταρε το δικό του… «mea culpa», απολογούμενο ακριβώς για το ότι «εκ παραδρομής» δημοσίευσε τα ονόματα των νηπίων.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την Αυγή, το meaculpa.gr άνηκε έως και τον Νοέμβριο του 2019 στον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μετοχές του φέρονται να μεταβιβάστηκαν στη σύζυγο του κ. Μπογδάνου λόγω ασυμβίβαστου με τη βουλευτική ιδιότητα. Το meaculpa.gr έχει γίνει αποδέκτης και κρατικής διαφήμισης κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Στα χνάρια του Παναγιώταρου;

Η κατάπτυστη ενέργεια της ιστοσελίδας συμφερόντων του Κ. Μπογδάνου να στοχοποιήσει νήπια (!) εκθέτει βεβαίως και την ίδια τη ΝΔ, η οποία πλέον καλείται να απαντήσει «ευθέως» αν καλύπτει τον βουλευτή της σε αυτή την πράξη την οποία πρώτος είχε ζητήσει ο τότε βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλίας Παναγιώταρος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012, ο Παναγιώταρος είχε προκαλέσει σάλο όταν ζητούσε επισήμως με ερώτησή του προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη τον ακριβή αριθμό και τα ακριβή στοιχεία των αλλοδαπών νηπίων που βρίσκονται σε παιδικούς σταθμούς της χώρας. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, μπορεί ο Μπογδάνος να μην έχει στοιχεία για όλη τη χώρα, αλλά με «νεοναζιστική φιλοτιμία»… κερνάει στο ψεκασμένο και ακροδεξιό του ακροατήριο όσα στοιχεία νηπίων έχει στη διάθεσή του.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα παίρνει διαστάσεις σε κεντρικό επίπεδο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζητά την άμεση διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη ΝΔ. 

«Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος» υπογραμμίζει και καλεί τον πρωθυπουργό να διαγράψει άμεσα τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:

«Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.  

Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους. 

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».