Newsroom

Newsroom

Στα χέρια του ΥΠΕΞ η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Στα χέρια του υπουργείου Εξωτερικών έχει περιέλθει το περιεχόμενο του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης «για τον καθορισμό θαλάσσιων δικαιοδοσιών»

Το κείμενο του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες, που υπέγραψαν Ταγίπ Ερντογάν και Φάγεζ αλ-Σαράτζ, περιήλθε σε γνώση της ελληνικής πλευράς, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, αυτό δεν έγινε από την πλευρά της Λιβύης, παρά το γεγονός ότι ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε δώσει τελεσίγραφο στον Λίβυο Πρέσβη στην Αθήνα έως την Παρασκευή να παραδώσει το περιεχόμενο της συμφωνίας διαφορετικά θα απελαθεί.

«Το περιεχόμενο του κειμένου είναι αντίθετο με τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου της θάλασσας», επισήμαναν οι διπλωματικές πηγές.

Το θέμα της συμφωνίας τέθηκε από την ελληνική πλευρά στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου, με τον πρώτο να φέρεται να ξεκαθαρίζει ότι είναι μια νομικά άκυρη συμφωνία που προσθέτει βαθμούς περιπλοκότητας σε μια ταραγμένη γειτονιά. 

Αυτή την ώρα το κείμενο μελετάται με ιδιαίτερη προσοχή από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…