Στα ελληνικά νησιά 200 στελέχη της Europol για τον "εντοπισμό πιθανών τρομοκρατών"

Τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να αποβιβαστούν στα ελληνικά νησιά 200 στελέχη της Europol, με στόχο την αντιμετώπιση τζιχαντιστικών θυλάκων μεταξύ των μεταναστών - προσφύγων.

NewsRoom 27/08/2016 | 12:51

«Οι συγκεκριμένες δυνάμεις θα επιχειρούν παράλληλα με την ελληνική ακτοφυλακή και θα χρησιμοποιούν ειδικές τεχνικές για τον εντοπισμό πιθανών τρομοκρατών» τονίζει σε συνέντευξή του, στην «Evening Standard», ο επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ.

Η απόφαση της Europol λήφθηκε εν μέσω των κλιμακούμενων ανησυχιών για το ενδεχόμενο νέας τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη. Ο Γουέινραϊτ αφήνει μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης παρόμοιων δυνάμεων και στην Ιταλία.

«Θα υπάρξει μία δεύτερη γραμμή άμυνας, καθώς ελπίζουμε να αναπτυχθούν ορισμένες δυνάμεις εντός των κέντρων, όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φιλοξενούνται» προσθέτει.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά ότι πάνω από 270.000 πρόσφυγες έχουν εισέλθει στην Ευρώπη, μέσω κυρίως της Ελλάδας και της Ιταλίας, από την αρχή του έτους. Την ίδια ώρα, περίπου 3.165 αγνοούνται ή πέθαναν κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο.