Newsroom

Newsroom

«Στα δύο» οι οικογένειες με τα νέα μέτρα – Η απρόσμενη «έκπληξη» που έκρυβαν οι αποφάσεις στην εστίαση

Η «παγίδα» που έκρυβαν τα νέα μέτρα 

5272044

Μια νέα πραγματικότητα «ξημέρωσε» για τους ανεμβολίαστους, καθώς ξεκινά από σήμερα 13 Σεπτεμβρίου η εφαρμογή των νέων έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Αρκετά από τα νέα μέτρα ήταν γνωστά και είχαν ουσιαστικά «εμπεδωθεί», ωστόσο μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε γονείς και οικογένειες σε ό,τι αφορά στους νέους περιορισμούς που ισχύουν από σήμερα στους χώρους εστίασης. Γιατί σύμφωνα με την απόφαση για την εστίαση, ακόμα και οι νέοι άνω των 17 ετών δεν θα γίνονται δεκτοί στους εσωτερικούς χώρους των καφέ και των εστιατορίων, ούτε με μοριακό τεστ ή rapid, εκτός και μόνο αν κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σημειώνεται πως οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12-17 ετών θα επιβαρύνονται με το κόστος ενός rapid test προκειμένου να μπορούν να παρακολουθήσουν είτε ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες είτε κινηματογραφικές προβολές, είτε να βρεθούν σε κάποιο κατάστημα εστίασης. Ενώ για τις μικρότερες ηλικίες 5-11 ετών θα αρκεί η δήλωση εself-test.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (σελίδα 35) που τέθηκε σε εφαρμογή σήμερα, σε κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης θα μπορούν να εισέρχονται άτομα άνω των 17 ετών μόνο με ολοκληρωμένο τον εμβολιασμό τους. 

 

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…