Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Λιγνάδης

Στην 19η Τακτική Ανακρίτρια οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος συνελήφθη χθες για το κακούργημα του βιασμού.

5248978

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ενώπιον ανακριτή οδηγήθηκε ο ηθοποιός-σκηνοθέτης που συνελήφθη χθες το βράδυ στην ΓΑΔΑ, όπου μετέβη αυτοβούλως, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.  Όπως αναμενόταν, ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να λάβει γνώση των κατηγοριών εναντίον του και να απολογηθεί. Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα κρατείτε στην ΓΑΔΑ μέχρι να ετοιμάσει την απολογία του.

Η εισαγγελία εξέτασε μάρτυρες που φέρεται να επιβεβαίωσαν καταγγελίες σε βάρος του 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του σκηνοθέτη χθες, μετά από έρευνα των Εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλου και Νίκου Στεφανάτου, αφορά δύο πράξεις βιασμού. Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε το πρωί της Παρασκευής, με μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία. Η πράξη φέρεται να τελέστηκε σε βάρος 14χρονου –κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης– μαθητή. Η δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πιο πρόσφατο χρόνο τέλεσης, πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη αρχές του μήνα. Σε αυτήν την περίπτωση η μήνυση αφορούσε μη ενεργή πράξη ωστόσο , όπως συνέβη και με την υπόθεση Μπεκατώρου, από αυτήν προήλθε μαρτυρική κατάθεση για ενεργή υπόθεση βιασμού.

Η εξελίξεις στην υπόθεση του σκηνοθέτη-ηθοποιού δρομολογήθηκαν ουσιαστικά από την Παρασκευή που κατατέθηκε η δεύτερη μήνυση. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έλαβαν μαρτυρικές καταθέσεις από πρόσωπα που φαίνεται να έδωσαν ισχυρά στοιχεία για την ποινική αποτύπωση των πράξεων που πλέον αποδίδονται στον καλλιτέχνη, με ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάθεση γυναίκας που φέρεται να γνώριζε πολύ καλά κάποια γεγονότα.

Αρνείται τις κατηγορίες 

Ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι για την ουσία της υπόθεσης, επικαλούμενος ότι δεν έχει γνώση της δικογραφίας κι επανέλαβε ότι ο κρατούμενος αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον πελάτη του ως έντιμο και ειλικρινή άνθρωπο.

 

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…