Newsroom

Newsroom

Στο εδώλιο εργολάβοι για το ποδηλατοδρόμιο – φάντασμα των Χανίων 

Τη ζημιά ύψους 3.600.000 εκατομμυρίων ευρώ από χρήματα που δόθηκαν για την κατασκευή του ποδηλατοδρομίου στο Ακρωτήρι Χανίων καθώς το έργο παραλήφθηκε ημιτελές το 2008 και δεν λειτούργησε ποτέ, διερευνά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων, στο εδώλιο του οποίου κάθισαν χθες τρεις εκπρόσωποι αντίστοιχων εργοληπτικών εταιρειών.

PODHLATODROMIO 3

Oι εργολήπτες κατηγορούνται για απάτη κατά του Δημοσίου, ενώ η δικογραφία δεν έχει κλείσει καθώς διερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες των στελεχών του Υπουργείου που τότε είχαν υπογράψει την παραλαβή του ημιτελούς ποδηλατοδρομίου.

Η δίκη ξεκίνησε, ωστόσο διακόπηκε για το Νοέμβριο του 2019 καθώς οι συνήγοροι των δύο από τους τρεις κατηγορούμενους έφεραν χαρτιά από Νοσοκομεία ότι εντολείς τους είχαν νοσηλευτεί για προβλήματα υγείας. «Είχαμε μια μεγάλη αθλητική υποδομή που κόστισε 3,6 εκατομμύρια ευρώ , έχει αποπληρωθεί το έργο, παραλήφθηκε ενώ ήταν ημιτελές!» είπε στα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός που βρέθηκε χθες στα Χανιά για το δικαστήριο.

Σε ερώτηση για το Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι ο γ.γ. απάντησε πως οι τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αξιολόγησαν τη μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου. Η ανακατασκευή αφορά προβλήματα που διαπιστώθηκαν στην οροφή του ένα μεγάλο μέρος της οποίας κατέρρευσε από τους ανέμους, την αντιμετώπιση των λεηλασιών και των βανδαλισμών αλλά και ένα ενεργειακό σύστημα για την εγκατάσταση που δεν θα χρησιμοποιεί πετρέλαιο αλλά ΑΠΕ και άλλες φτηνότερες μορφές ενέργειας.

«Η μελέτη του Πολυτεχνείου είναι πλήρης επικαιροποιημένη και έχουμε αποφασίσει με τον Υπουργό Αθλητισμού να ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α. Μένει να κάνουμε μια συζήτηση με το Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο για το ποιος φορέα θα κάνεις τους διαγωνισμούς , όμως τα χρήματα θα είναι από τη Γ.Γ.Α. από το δικό μας πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

Το ζήτημα του Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι απασχόλησε και τη συνάντηση που είχε αργά το μεσημέρι ο κ. Συναδινός με τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα. «ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν με τα μέσα, που διαθέτουν, προκειμένου να απεμπλακεί το ζήτημα της ανακατασκευής του Κλειστού Κολυμβητηρίου, μιας υποδομής, που είναι ανεπίτρεπτο, να παραμένει τόσα χρόνια σε αχρησία», αναφέρει – μεταξύ άλλων – σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…